| ALCAPONESS a întrebat:

Acum 2-3 seri mi-am luat vreo 5-6 pumni de la 2 oameni cu varsta intre 30-40 de ani, eu am 15 ani, am depus plangere la politie si am si 6 martori, totul a fost fara motiv, ce poate sa pateasca aia 2 oameni?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Persoanele respective vor fi cercetate penal pentru infractiunea de lovire sau alte violente si pot fi trimise in judecata si condamnate. Ce pedeapsa concreta o sa primeasca depinde de mai multe criterii, conform Codului penal, citez:
"„ART.74.Criteriile generale de individualizare a pedepsei  
(1) Stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după următoarele criterii:  
a) împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite;  
b) starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită;  
c) natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii;  
d) motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit;  
e) natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului;  
f) conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal;  
g) nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială.  
(2) Când pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedepse alternative, se ţine seama de criteriile prevăzute în alin. (1) şi pentru alegerea uneia dintre acestea.
Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

5 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Parca daca nu au avut dosar penal pana acum vor primi amenda. Cred ca asa este, nu stiu sigur.

| mudokins78 a răspuns:

Eu am 40 de ani! Si vreau sa iti spun ca nu ai primit degeaba pumni in gura! Eu personal nu mas lua de un pusti degeaba! Punct. Dar in mod sigur ai comentat ceva ce ia deranjat pe respectivii domni, daca nu cumva chiar iai injurat! si faptul ca ai 6 martori,e normal, doar e gasca care tine cu tine. Aia nu sunt martori credibili (pana si politia stie lucrul asta) Ai gresit tu cumva, nimeni nu se lua de tine daca nu faceai pe duru, (drept exemplu, uite ce nick name ai!-Alcaponess Ce pot sa mai zic,. Sa nu te mai inhaitezi cu cine nu trebuie si ai grija la comportament si limbaj, asta daca ai primit sducatie ceea ce ma indoiesc!

| ALCAPONESS explică (pentru mudokins78):

Din pacate nu am precizat ca erau sub influenta alcoolului si pana la urma de ce mi-as pune numele real pe un site? ma ajuta cu ceva? nu.
si cei 6 martori nu sunt din gasca mea.

| mudokins78 a răspuns (pentru ALCAPONESS):

Nu am spus ca nu e numele tau real la nick name! Ma refeream la ce nume ai ales! putea fi ceva mai simplu, dar tu in grandoarea ta ai ales-Alcapone (Un om bolnav, slabit, cu mintea ratacita, doborat de sifilisul contractat in tinerete si care ii afectase acum sistemul nervos.) Ce credeai? ca un nenorocit de criminal iti va face cinste prin faptul ca ai ales sa afisezi numele?
Si chiar daca erau beti, cu atat mai mult trebuia sa eviti astfel de oameni, nu sa ii incurajezi.

| DeniKun a răspuns:

Amendă sau pușcărie.