|

Acum vreo 1 oră am avut un incident cu bicicleta. Am intrat cu bicicleta intr-o mașină care a oprit brusc in fața mea, a vrut să dea in spate si nu înțeleg ce a vrut să facă cu mașina pentru că este doar o stradă mică si îngustă și locurile de parcare erau toate ocupate. Despre cartierul Schei din Brașov vorbesc. Am frânat, însă nu am apucat să opresc si am intrat cu bicicleta in partea din spate a mașinii. De luminat am licurici care clipește pe ghidonul bicicletei si am far pus pe cască. Am căzut, însă nu m-am lovit să zic ca necesită intervenția salvării. Soferul in mașina căruia am intrat cu bicicleta m-a intrebat daca sunt ok, dacă ma doare ceva, chiar si soferul din spatele meu a coborât din mașină si m-a intrebat dacă sunt bine. Însă nu s-a întâmplat nimic in afara de a-mi cădea lanțul la bicicletă si maneta de la frână care era strâmbă. Dansul zicea că nu m-a văzut in oglindă in ciuda faptului că am si casca reflectorizantă, far pe cască, licurici pe bicicletă. In spate la fel, am stop care se vede destul de departe. Șoferul din spate a surprins totul pe camera de bord. Nu s-a sunat la politie, însă am făcut impreuna o înțelegere amiabilă cu date din Ci si semnături. Am scris acolo că eram cu autovehiculul Bicicleta si eu am bifat "lovind spatele unui autovehicul in timpul deplasării pe același sens si pe aceeași bandă" dansul a bifat "mergând cu spatele", însă nu a zis nimic de daune. Însă nu i-am provocat daune, nici zgâriată nu era mașina. Am intrat doar cu roata in partea din spate. Însă eu când am zis ca nu e nepărat obligatoriu să facem înțelegerea, șoferul mi-a spus că trebuie făcut un act ceva că ne-au văzut si alții, este surprins si pe camera bord, etc. etc. si să nu cumva sa mi se agraveze mie starea intre timp. Oricum mai mult erau interesați de starea mea si dacă ma doare ceva. Dar nu era nimic grav si am plecat de la fata locului tot pe bicicleta.In afară de înțelegerea asta amiabila ar trebui să mă aștept la ceva? Nu ma interesează sa il dau in judecată, însă nici eu nu doresc asta din partea lui. Si poate imi recomandă cineva ce as putea să imi pun la bicicleta sa fiu naiba văzut. Sa imi iau far cu halogen? laughing

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Esti vinovat ca n-ai pastrat distanta necesara intre vehicole. Codul Rutier: Art.51.
Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.
Si el este vinovat ca a mers cu spatele fara sa se asigure. Vina este impartita si nu va face scandal. Cat despre semnalizare nu era nevoie daca tu mergeai la 10-15 metri in spate. Aveai timp sa opresti. Vesta galbena pe tine ar fi un atuu in plus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca in cazul asta cel care ar fi trebuit mai degraba sa vada, ai fost tu.
Lumina intermitenta nu este legala, chiar daca este Tolerata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Goete):

Are oglinzi la mașină si nu cred ca trebuie sa oprești in mijlocul drumului ca sa... Ce? Putea sa pună mai intai avariile, asa știam ca dorește sa oprească undeva. Sau semnaliza. Asta i-am spus si lui. Si chiar nu înțeleg motivul pentru care a oprit. Oprește brusc in drum si normal că nu am mai avut nici eu timp să franez. Aproape in fiecare seara merg cu bicicleta pe acea strada care este un pic in coborâre. Însă prima data când am contact cu autovehicul. La 22 ani cati ani are soferul, conform datelor din CI, ce sa ceri experienta la volan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Wizard99):

Tu venind din spate esti Obligat sa pastrezi distanta de securitate necesara si esti raspunzator de orice impact pe care il ai cu vehicolul din fata ta, independent de motivul pentru cate a franat.
E simplu, i-a sarit o pisica in fata sau i s-a parut ca... - orice raspunzator esti tu. Ca nu a pus avariile sau nu a semnalizat? Tu n-ai vazut luminile de stop?
Vina e in totalitate a ta, exceptand cazul in care el era in miscare un marsalier - care din cate inteleg nu era asa dar el a bifat "mergand cu spatele" - aici situatia se schimba. Asa ca stai linistit, nu te va da in judecata. Mai ales ca masina lui nici nu a patit nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu trebuie sa te astepti la nimic. Nu cred ca a fost ceva atat de grav.

Ps: Data viitoare scrie intrebari mai scurte pentru. ca nu le va citi nimeni. Foloseste mai putine detalii.


Cu placere! rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Luca_David_1978):

Cum nu va citi nimeni? Ai citit tu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Wizard99):

Eu am fost unul dintre putinii care l-au citit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează