sadrian46
| sadrian46 a întrebat:

Alegeri anticipate sau nu?
Mie mi se pare că acest efort al actualilor și foștilor guvernanți este inutil fără schimbări radicale în Constituție, care să schimbe maniera de a face politică în România, de la interese de clan la interesele tării pe termen lung.
Astfel preconizez că se vor întâmpla în acest an.
Eliminarea traseismului politic. Ai schimbat partidul? Până la următoarele alegeri nu ai voie să mai reprezinți alegătorii rămânând în funcție și 4 ani nu mai ai voie să candidezi pentru o funcție eligibilă.
Toate sincopele legislative de acum, bazate pe o Constituție deja învechită și depășită de evoluția generală și politică a țării, trebuie anulate de o nouă Constituție aprobată prin referendum.
Vocea poporului exprimată prin referendum trebuie ascultată de guvernanți. A votat poporul 300 de parlamentari? Să se respecte, dacă clasa politică vrea să reprezinte poporul iar nu pe ei înșisi.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Demersuri necesare:
1. Alegeri anticipate
2. Schimbarea constitutiei: 300 parlamentari alesi NUMINAL si eliminarea traseistilor (daca cineva pleaca de la un partid, sa nu mai poata fi candidatul in functie de nici un nivel de conducere (mai sus decat judetean), timp de 4-8 ani.
3. Proiect national pentru termen mediu si lung, votat si prin referendum.
4. Declaratie de avere din partea fiecarui candidat la oricare functie publica, incuzand si provenienta (justificarea) averii, pana la gradul 3 de rudenie.

| Thecurious a răspuns (pentru Bula):

Totata lumea vrea un Parlament mai suplu, unicameral, cu 300 de parlamentari?
De ce?
Toate tarile puternice au legislativ bicameral ca la noi.

| sadrian46 explică (pentru Thecurious):

Dar țările puternice, sunt și ele conduse de mafii, ca peste tot, dar care fură decent cu măsură. La noi cu cât sunt mai mulți sus, se mărește numărul hoților care fură legal, acoperiți de legi create de ei înșiși.

| Thecurious a răspuns (pentru sadrian46):

Romanii se complac mult timp intr-o stare, apoi explodeaza.
Sunt mai mult ca sigur ca, in curand, se va intampla o schimbare radicala.
Urmeaza un "buum".
Nu e vreo premonitie de-a mea, ci parerea psihologilor care au studia psihologia poporului roman.

| sadrian46 explică (pentru Thecurious):

Da, un boom, dar nu din cauza românilor, ci a celor care le controlează psihologia. Exemplu, așa zisa psihologie românească ai putut-o vedea la Congresul al 14-lea a PCR.
Psihologia manipulată de forțele din Est și din Vest ( declarația lui Ceaușescu și ai istoricilor revoluției așa zise din 89) ai putut-o vedea la revoluție. Acum vei vedea același buum regizat.
Să te uiți la eroii din prim plan, guvern, parlament, partide și tot restul cum se screm să te facă să crezi că tot ce vezi este realitate pură. Regele e gol, citește Frații Grim, că așa zișii tăi psihologi români, nu l-au citit. Și nuvela mea despre cum se trăiește în Republică.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/......um-se.html

11 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Constitutia actuala a Romaniei care este de factura Iliescian-Iorgovana (daca imi este permisa aceasta formulare) trebuie amendata si schimbata radical pentru a fi reformulata incat sa fie in concordanta cu prevederile constitutionale existente in tarile cu adevatat democratii consolidate functionale.

| Mosotti a răspuns:

Foarte bine ai zis in primul paragraf! Si mie mi se pare la fel de inutila faza cu anticipatele, nu schimba nimic. Astia vor asa de frica ca la toamna nu-i va mai vota lumea.

La fel cu traseismul, zic bine, dar daca ai schimbat partidul, nu mai ai voie deloc, ca inseamna ca esti un om cu 7 fete si deci nu putem avea incredere in acela. Ori te regasesti in ideologia partidului ala, ori te duci doar in functie de interese? Nu merge. Afara.

Am zis si dincolo lui suntserios ce trebuie facut, dar mai zic si aici, dau ce am dat si acolo:

Pana nu schimbam sistemul, nu se va schimba nimic, trebuie ca noi sa desemnam candidatii, sa fie finantata politica doar din bani publici si nu din bani privati, sa ii putem da jos cum nu isi fac treaba, nu dupa 4-5 ani. Daca sunt finantati din bani publici ne vor servi noua, daca sunt din bani privati e logic ca servesc alora de i-au finantat, si noi cand votam votam intre sida, cancer si diabet cum ar veni, doar schimbam grupurile de interese si atat. Eu zic ca asta ar cam fi solutia.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Legat de traseism, eu as fi mai drastic. Daca schimbi partidul, urmatoarele doua mandate nu ai ce cauta in nici o functie publica si mai ales nu ai voie sa faci afaceri cu statul. E frumos ce mai zici de constitutie noua, referendum... dar nu sunt decat vise umede.

| sadrian46 explică (pentru GabiDumitrescu):

De acord cu tine cu traseismul. Dar cei de acum cărora le convine traseismul nu vor vota legea ta.
Eu așa știu, un exemplu sau două.
În Elveția ca să se taie un copac din fața primăriei, se face referendum și se respectă.
În California ca să se facă un mall într-un cartier, dacă se opun cetățenii, nu se poate face.
În Australia dacă s-ar da legi cum se fac acum la noi, ar cădea imediat guvernul prin reacția opiniei publice.
Toate acestea sunt realități relatate de oameni care au trăit acolo.
De aceea recursul la referendum este prima acțiune care trebuie avută în vedere. A doua este ieșirea în stradă. Așa au căzut deja guverne la noi. Nu sunt pentru anarhie. Dar când legea nu funcționează, cum se întâmplă azi în România, de la Caracal până la Cotroceni, fiecare cetățean, civus, trebuie să ia atitudine, să facă ceva, din poziția în care se află. Cetățean, membru al cetății.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sadrian46):

Problema e ca la noi caderile guvernelor urmate iesirilor in strada au fost doar de conjunctura. Daca jegul arivist de copy-ponta avea obraz si ii pasa de strada, pleca atunci cand a fost prins cu plagiatul si nu mai avea neobrazarea sa isi arata mecla in politica. Pina si 1989 a fost o mare minciuna... A nu se intelege ca neg intentiile bune ale celor ce ies in strada, doar ca vocea strazii de cele mai multe ori nu se concretizeaza in rezultate palpabile fiindca e mereu cineva care sa deturneze eforturile multimilor.

| RoCkKiD a răspuns:

1. Cum faci anticipate fara voia parlmentului? Crezi ca vrea vreunu sa renunte la fotoliul de parlamentar?

2. Din cate stiu eu nu ai cum sa ii iei functia de reprezentant in parlament dupa ce a fost votat. Daca il dai afara cu cine il inlocuiesti? alte alegeri de fiecare data? Oamenii aia rman nereprezentati?

3. Referendumul ala a fost consultativ, nu are nimeni nici o obligatie sa-l puna in practica.

In teorie sunt de acord cu tine, dar legal vorbind ideile tale nu merg.

| sadrian46 explică (pentru RoCkKiD):

1. Cum faci anticipate fara voia parlmentului? Crezi ca vrea vreunu sa renunte la fotoliul de parlamentar?
Eu te-am întrebat dacă tu vrei anticipate, că nu le fac eu. Eu nu vreau anticipate, că nu rezolvă nimic, doar întind pelteaua care ni se servește de 30 de ani și i se zice politică, când de fapt e pulitică.

2. Din cate stiu eu nu ai cum sa ii iei functia de reprezentant in parlament dupa ce a fost votat.
I-o iei în baza unei legi noi. Când el renunță la partidul care l-a trimis în parlament el trădează pe cei ce l-au votat, nu îi mai reprezintă.
IDaca il dai afara cu cine il inlocuiesti?
În locul rămas gol, partidul desemnează pe altcineva.
alte alegeri de fiecare data? Oamenii aia rman nereprezentati?

3. Referendumul ala a fost consultativ, nu are nimeni nici o obligatie sa-l puna in practica.
Obligație nu, dar moral da, căci dacă nu, arăți că ți se rupe în 14 de voința poporului, obligat apoi să iasă în stradă să îți arate semnul acela rușinos al trădării de neam și țară.
In teorie sunt de acord cu tine, dar legal vorbind ideile tale nu merg.
Dacă legal nu merg, ultima soluție, încă o revoluție.