| DanBi a întrebat:

Am 17 ani si vreau sa merg la viza la vara pentru SUA. A incercat cineva anul asta la viza? Ce intrebari se pun? ce sanse as avea?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Vizele astea se acorda de la individ la individ, cazul tau poate diferi de al celorlati. Aplici la viza, iti faci dosarul, iti iei parintii de mana (daca nu vei fi major in timpul interviului) si te duci la interviu. Pe urma o sa vezi ce se intampla

7 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

N-ai nicio sansa, copile!--- mai ales ca esti minor.
Din cauza multor naivi si visatori ca tine, rata de refuz a vizelor pentru romani se mentine ridicata ( trebuie sa scada de la apox.10% la 3%!) iar Romania nu indeplineste acest criteriu pentru admiterea ei in" Programul Visa Waiver".
Asadar, fa-ti un darab de bine : nu aplica! Fa-o pentru viitorul tau, dar si al tuturor romanilor!

| suntserios a răspuns (pentru alessia5158):

Ce raspuns de 2 lei si de tot rahatul ai dat. Esti ofticat ca tu nu poti ajunge in SUA sau care e problema ta?

| alessia5158 a răspuns (pentru suntserios):

Vorbesc din cele observate, la fata locului! ---am fost la interviu si sunt "fericita " posesoare a unei vize USA care expira in 16 mai 2022! In 2012, din lotul de aprox.20 de aplicanti programati la aceiasi ora cu mine doar un singur pasaport a fost retinut pentru acordarea vizei, al meu--- celorlalti li s-a restituit pasaportul.
Explicatia "fenomenului" observat am aflat-o, ulterior, din presa.
Acelasi lucru a fost observat si de catre fiica mea, in iarna acestui an, dar pe un lot mai numeros, introdus in sala de interviuri ca sa nu stea oamenii in frigul de afara. Si ea este "fericita" posesoare a unei vize cu valabilitate de 10 ani ---din 19 martie se afla, deja, in State.

| suntserios a răspuns (pentru alessia5158):

Genial... deci tu si toata familia ati obtinut viza, si acum te bati cu pumnul in piept ca altii nu au sanse si sa nu se duca pentru binele nu stiu cui. Cata ipocrizie.

| DanBi explică (pentru suntserios):

La fel era si parerea mea despre raspunsul ei, multumesc oricum, ai funda!

| alessia5158 a răspuns (pentru DanBi):

Ti-am dat un sfat, spre binele tau viitor! Cand vei aplica, esti absolvent a 12 clase in Ro.--- ATAT! Nu esti salariat, nu ai fost admis la Harvard sau Stanford, nu esti student in an terminal, nu ai proprietati "a la darius valcov" etc. etc. Te-ai gandit cum si cu ce-l vei convinge ofiterul consular sa-ti acorde viza? Te-ai gandit ca, atunci cand situatia ta actuala se va schimba, vei risca sa fii respins, din nou, din cauza antecedentului tau?! Fii sigur ca vei ramane in baza lor de date cu cel putin o respingere!
De aceea, te sfatuiesc ca, inainte de a aplica, sa-ti evaluezi sansa la modul realist --- aceasta, tocmai pentru viitorul tau!

| suntserios a răspuns (pentru alessia5158):

Ca sa nu poluez cealalta intrebare in care imi apostrofezi raspunsul, iti voi raspunde aici.

Ce treaba ai cu omul daca vrea sa incerce sa obtina viza? Poate e in scop turistic si nu ca sa urmeze cursurile vreunei facultati. Inteleg ca esti pe val ca ai obtnut viza si te consideri superioara restului prapaditilor care au fost respinsi, caz in care pot sa iti urez drum bun in calatoriile tale si sa ramai acolo cu tot cu ipocrizia ta. E ca si cum eu i as recomanda sa nu se duca in vacanta in Londra ca e scump si nu are bani, desi eu am fost de 2 ori acolo.

E dreptul lui ca orice alt cetatean al acestei tari democratice sa aplice pentru viza, iar tu, un nimeni de pe net pentru el, nu ai niciun drept sa ii opresti acesta actiune. Consecintele le va suporta ca atare.

Da raspunsuri clar si concrete, nu din refularile persoanale, si pe urma imi voi revizui si eu atitudinea.