| Armandooooo a întrebat:

Am 18 ani si fosta mea 16 si cand aveam 17 ani si ea 16 am facut sex pentru prima data si era virgina. Fata a facut sex cu mine de buna voie, a mers pe strada cu mine inspre hotel o data, de 2 ori etc. Si am mai facut-o o data sau de 2 ori dupa ce am implinit 18 ani. Intrebarea este daca ea poate sa se duca la garda sa spuna ca am violat-o sau am fortat-o? Si daca da, ce as putea pati in privinta asta? Vreau sa raspunda persoanele care chiar stiu despre ce e vorba si sunt spusi in tema.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ea poate să se ducă unde vrea și să spună ce vrea.
Pe vorbe nu o crede nimeni.
Dacă a avut loc un viol, rămân urme de violență pe corpul ei, care se certifică cu un certificat medico legal, din care să rezulte urme că a avut loc un viol, iar nu oricum.
Dacă nu rămân urme de violență, pe hainele ei, rămân poate urme din sperma ta. Se compară ele cu sperma ta. Dar fără urme de violență, nu va fi crezută, se va considera că a fost un act liber consimțit.

| Armandooooo explică (pentru sadrian46):

Pai si daca totul a fost liber voit de catre ea ...adica am intrebat.o daca o facem si a zis ca da si dupa ne.am dat intalnire...ea acum ar putea sa imi faca rau sa se duca la garda si sa spuna ca a fost viol sau constrangere?

| sadrian46 a răspuns (pentru Armandooooo):

Poate să se ducă, dar nu o să o creadă nimeni. Pe povești Poliția nu face nimic. Poliția are nenumărate cazuri zilnic de rezolvat, nu are timp de aspecte neseerioase. Ei au mai trecut prin situații asemănătoare și își dau seama cine minte și cine nu.
Astfel în cel mai rău caz.
Ea poate depune la poliție o plângere penală că tu ai violat-o.
Tu devii așa zis pârât.
Un polițist anchetează cazul. Vei fi chemat la poliție pentru un interogatotiu și vei da o declarație pe cae o semnezi în care vei relata ceea ce s-a întâmplat.
Apoi este chemată ea la poliție și va fi interogată și ea.
Ei i se vor solicita dovezi că a fost violată, certificat medico legal, făcut de medicul legist din care să rezulte că are pe corp urme de violență care ar putea fi urma unui viol.
Dacă are așa ceva, și am înțeles de la dtacă nu are, se atașează la dosar.
Dosarul întocmit de poliție este înmânat unui procuror. Acesta îl analizează și poate solicita ca dta și ea să vă prezentați separat în fața lui să mai dați o declarație.
El analizează di nou dosarul.
Dacă ea nu are dovezi, cuvântul tău de acuzat contra cuvântului ei de acuzator care nu are dovezi, dta ești cel ce vei fi crezut. Așa prevede legea în astfel de cazuri.
Apoi procurorul emite un act care se cheamă NUP- Neînceperea Urmăririi Penale pe care ți-l trimite și ție și ei la domiciliu.
Cu asta se încheie povestea. Asta în cel mai rău caz.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poate sa spuna ca a fost viol, dar aceasta nu este destul, trebuie sa existe si probe in acest sens. Nici un judecator nu te condamna doar pe afirmatia prietenei tale.
Daca se probeaza violul vei fi condamnat penal pentru aceasta infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART. 218.Violul
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau an.l cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise în condiţiile alin. (1).
(3) Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când:
a) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
b) victima este rudă în linie directă, frate sau soră;
c) victima nu a împlinit vârsta de 16 ani;
d) fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice;
e) fapta a avut ca urmare vătămarea corporală;
f) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună.
(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(5) Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. (1) şi alin. (2) se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(6) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1)-(3) se pedepseşte."

| doctorandus a răspuns:

Dap, si daca faci sex cu ea cand are 35 de ani ar putea spune ca a fost viol.