| Cristina788 a întrebat:

Am citit pe internet că o să intrăm in carantină iar, este adevărat? Sau e o știre falsă?
Cât va dura carantina?
Credeti că Se termină până în toamnă?

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Unde ai citit?

| iDenisuc a răspuns:

Din ce am inteles da, va mai fi un val probabil din seprembrie. Pana nu oficializeaza cineva, nu poti sa stii.

| steeluta a răspuns:

Acus 5 ore presedintele tarii a dat o declaratie de presa in care solicita urgent Parlametului adoptarea unui cadru legislativ pentru ca autoritatile sa actioneze pentru protejarea cetatenilor.
https://www.youtube.com/watch?v=GlX7g1G_WmI

| GPA a răspuns:

Părere personală...

Atât timp cât se lucrează la un vaccin(teoretic) și încă n-a ajuns să fie distribuit populației, Covid-19 n-o să mai dispară de acum înainte. Nu există capăt de linie pentru așa ceva, decât printr-o mobilizare forțată a populației și respectarea cu strictețe a normelor impuse. Dat fiind faptul că pe noi ne doare "la bască" și considerăm că nu există așa ceva, se va ajunge la noi valuri de infectări cu Covid, de acum mai dese. Cred că se va impune, din nou, starea de urgență, având în vedere și recordul de astăzi de 614. Până când va exista "antidotul", o să învățăm și o să ne obișnuim să trăim exact așa, cu riscuri și responsabilitate.
Nici n-am atins apogeul celui de-al doilea val laughing.
Nu este nimic fals, virusul este cat se poate de adevărat și depinde de fiecare. N-am ascultat, i-am sacrificat pe ai noștri și i-am băgat în spitale și pentru ce? Pentru că suntem o nație incapabilă, de aceea. E musai o nevoie ieșitul în club, că altfel nu se poate să se mai distreze și românașul.

| Osneros a răspuns (pentru GPA):

Nu văd problema cu ieșitul în cluburi. Pe majoritatea cetățenilor din țările dezvoltate îi doare la bască de virus și ies în cluburi, la plimbări prin parc, etc.
Românii sunt cei mai speriați, e singura țară de care am auzit să impună stare de urgență, purtare obligatorie a măștilor, declarație pe proprie răspundere să ieși până la magazin, etc. Practic, o încălcare gravă a drepturilor omului, la o aruncătură de băț de dictatură. Nu degeaba CCR a decis că carantinarea forțată a purtătorilor sănătoși este neconstituțională.

| suntserios a răspuns (pentru Osneros):

Franta, Italia, Spania toate au avut declarații.

In toata Europa si toata lumea au fost inchise barurile, cluburile și restaurantele.

Mai toata Europa a impus mastile in spatiile inchise.

Trebuie sa fii imbecil sa te plângi si sa crezi ca România a fost singura cu restrictii. Mare imbecil.

| Osneros a răspuns (pentru suntserios):

1 sau 4, tot acolo. Am citit acum că și Germania acea declarații, deci 5. Oricum, sunt alte 40 fără.

> In toata Europa si toata lumea au fost inchise barurile, cluburile și restaurantele.
Nici pe departe. Țările nordice, care sunt printre cele mai dezvoltate din Europa, n-au luat măsuri extreme. Au redus numărul de persoane din cluburi, puburi, baruri, restaurante, dar nu le-au închis. Purtarea măștilor n-a fost niciodată obligatorie. N-au avut nevoie de declarații. Până și în UK, unde am fost personal, n-a avut declarații și măști, cu toate că cluburile au fost închise. Barurile, puburile și restaurantele puteau opera (cu restricții), dar multe s-au închis din propria alegere (probabil nu puteau acomoda restricțiile).

Mi se pare firesc să mă plâng că sunt obligat să port mască și nu bea o bere liniștit cu niște tovarăși la o terasă, atâta vreme cât toți suntem dispuși să ne asumăm riscul îmbolnăvirii. Nu mă tem de virus, și sunt mulți alții care nu se tem, dar care până acum au fost îngrădiți.
Dacă te temi de virus (aka nu vrei să-ți asumi inutil riscul îmbolnăvirii), mi se pare firesc să eviți zonele aglomerate și să porți mască, sau chiar să te izolezi de bună voie.

| suntserios a răspuns (pentru Osneros):

Https://www.profit.ro/......i-19310455

"Cafenelele, pub-urile și restaurantele din Marea Britanie vor fi închise pe termen nedefinit din această noapte, a anunțat premierul Boris Johnson vineri, citat de Reuters și Bloomberg

Hai ca vorbesti tampenii. A fost hotarare de guvern.

https://www.rfi.ro/......tul-public

"Călătorii în transportul public din Anglia vor trebui să-și acopere fața în mod obligatoriu din data de 15 iunie, a decis guvernul britanic, în scopul prevenirii răspândirii Coronavirus. Măsura survine pe fondul relaxării restricțiilor de călătorie. "


In continuare vorbesti rahaturi.


https://www.digi24.ro/......is-1276139

"Olanda închide școlile, barurile și restaurantele din cauza COVID-19. "

Ai mai dat cu putine tampenii


https://ziare.com/......da-1613436

Ca sa vezi si Novegia si Finalanda au avut restaurantele inchise


Ca sa vezi, cand a ajuns la 5000 rmorti Suedia a regretat ca nu au facut aceleasi lucruri

"https://stirileprotv.ro/......tate.html"" Nu mă tem de virus, și sunt mulți alții care nu se tem"

Aici se vedem limitarea ta in gandire. Nu s-a pus niciodata problema ca te temi tu sau nu. Daca te infectai tu si mureai sau te chinuiai nu ii pasa nimanui. Doar ca tu nu pricepu ca tu poti infecta alti 100 oameni fara sa stii macar. Ca tu, pentru ca te simti ingradit si alti tovarasi de ai tai puteti bloca un spital intreg ca ati fost la o bere si pe urma v ati vazut fiecare cu 5 oameni care s au mai vazut cu alti 5 samd.

Gandirea ta se limiteaza la tine, nu despre asta e vorba intr-o pandemie...

| Osneros a răspuns (pentru suntserios):

My bad la partea cu UK, am plecat în perioada în care au închis și n-am mai căutat să văd dacă s-a schimbat ceva. Totuși, nu-i obligatorie masca și din sute de oameni câți umblă pe străzi, îi numeri pe degete pe cei cu mască, semn că lumea vrea să-și trăiască viața.

> "Olanda închide școlile, barurile și restaurantele din cauza COVID-19."
"Guvernul a dispus închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor şi şcolilor până pe 6 aprilie." - din același articol. Articolul e din martie.

> Ca sa vezi si Novegia si Finalanda au avut restaurantele inchise
Văd că e adevărat, am găsit pe site-urile guvernelor doar măsurile actuale.

> Aici se vedem limitarea ta in gandire. Nu s-a pus niciodata problema ca te temi tu sau nu. Daca te infectai tu si mureai sau te chinuiai nu ii pasa nimanui. Doar ca tu nu pricepu ca tu poti infecta alti 100 oameni fara sa stii macar. Ca tu, pentru ca te simti ingradit si alti tovarasi de ai tai puteti bloca un spital intreg ca ati fost la o bere si pe urma v ati vazut fiecare cu 5 oameni care s au mai vazut cu alti 5 samd.
Ăia 100 să poarte mască, să nu ne atingă și să păstreze distanța de 2 metri pe lângă mine și ceilalți tâmpiți. Așa sigur nu s-ar mai infecta. Aveam un coleg de apartament care purta mască și cât mergea până la baie, exact pentru că nu voia să-și asume o posibilă îmbolnăvire.

> Gandirea ta se limiteaza la tine, nu despre asta e vorba intr-o pandemie...
De acord. De asta port mască în magazine și prin transportul în comun, dacă văd că mai e lume care poartă.

Ideea mea e că sunt de acord cu majoritatea restricțiilor (în niciun caz cu declarațiile), dar nici prea multe nu fac bine.
E ca și cum ai obliga majoritatea oamenilor să nu-și mănânce sandvișurile, că Georgică de la muncă e alergic de moarte la salam. Bineînțeles că o să le mănânce departe de Georgică, dar tot e posibil ca el să ajungă în apropierea sandvișurilor, fapt pe care ar trebui el să-l evite, nu absolut toți oamenii de pe planetă.
La fel e și virusul: badea Gheorghe dacă se îmbolnăvește, moare. O să păstrez distanța când îl văd, dar dacă vine la bar, deja e problema lui că se îmbolnăvește.

| suntserios a răspuns (pentru Osneros):

Imi place ca toti revoltatii ca tine nu prea inteleg cum se transmite virusul.

Daca tu esti bolnav nu e suficient ca doar eu sa port masca, pentru ca tu esti ala care imprastii virusul. E necesar sa purtam amandoi masca.

E eronata rau gandirea cu port masca daca poarta si altii... nu inteleg de ce respectarea legii trebuie sa fie conditionata de restul care o respecta sau nu.

Analogia cu salamul e complet eronata. stii de ce? Ca salamul il vezi, stii ca il ai... virusul nu.

Analogia cu badea Gheorgeh e si ea eronata ca nu numai la bar te poti imbolnavi. tu poate iei de la bar virusul dar il intalnesti pe badea gheorge cand isi ia o paine

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Eu nu am citit nicăieri pe internet asta. Mult probabil să fie un fake news.

| Anonima163333 a răspuns:

De unde ai aflat?