| Anonim55558 a întrebat:

Am fost prinsa de control în stb, nu aveam card la mine nici buletin ci doar cardul de credit cu care am achitat călătoria cu câteva secunde dupa începerea controlului. Nu mi-au cerut să ma legitimez ci mi-au luat doar datele de pe cardul de credit (nume și data nașterii) Voi primi amendă acasă?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Posibil sa primesti acasa procesul-verbal de contraventie, dar nu este neaparat obligatoriu, pot spune ca ti-au dat un avertisment si pentru aceasta nu este nevoie sa incheie p.v.c.
Daca te-au amendat vei primi p.-v.c. in circa 5 zile.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca ai achitat calatoria inseamna ca nu te au prins daca te prindeau ca mergi pe blat te dadeau jos din autobuz sau tramvai si i ti dadeau amenda pe loc sa achiti 50 lei sau 100 lei ulterior dar asa ca ai achitat calatoria ei au controlatr toti calatorii sa vada daca au validat cardul adica au platit calatoria deci stai linistit esti ok.

| Anonim55558 explică (pentru CristiDinBucuresti):

M-au și dat jos, mi-au cerut cei 50 de lei nu am avut la mine și au zis ca as primi acasă amenda... Nu am semnat niciun proces verbal

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Anonim55558):

Eu nu inteleg la inceputul relatarii tale ai zis asa ai avut la tine cardul de credit cu care ai achitat calatoria, se vede ca nu ai achitat nicio calatorie ca ai primit amendă si nici macar cei 50 lei de amendă NU i ai avut, atunci de ce ai zis ca ai achitat calatoria cu cîteva secunde inainte de a se urca controlorii, vei primii acasa amenda si va trebuii ori sa o platesti ori sa faci contestatie si alta dată cumpăra ti călatorii pe card transportul public nu este gratuit scrie peste tot in tramvai, autobuz, troleibuz, dar asa sunt unii le place sa riște mergînd gratis lasa ma zic ei nu ma prinde controlul, e uite ca atit politia cit si controlorii fac "vizite" in autobuze sa i prinda pe cei fara măsti sau pe cei fara bilete.