|

Am lovit o mașină in spate mai jos de portbagaj langa roti.Nu eram atent.Acum ce fac? Am lovit-o într-o parcare...sunt începător...nu știu dacă știe proprietarul va rog ajutați-mă cu un sfat sad sunt asa de stresat!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ca să poată repara mașina accidentată, el are nevoie din câte știu de un certificat de constatare de la poliție, din care să rezulte natura accidentului, cine a fost implicat, dacă au fost victime. Dacă nu ar fi așa, cineva, vinovat de accident grav, ar putea repara mașina lui și nu ar mai rămâne proba vinovăției. Așa că, ce va face el, va trebui să anunțe, mi-am găsit mașina accidentată în parcare. Vine polițistul constată accidentul face poze. Se notifică, autor necunoscut. Îl intreabă, doriți să depuneți plângere pentru recuperarea pagubei, da sau nu. Să zicem că el renunță. Atunci polițistul nu te caută. Dar dacă el are mașina asigurată pentru accident și dorește să îi plătească asigurătorul paguba, firma de asigurări spune să plătească cine e vinovat. Atunci fac ei plângerea la poliție care te caută, acum te știe, așa că știe și pe cine să pedesească conform legi pentru părăsirea locului accidentului. Iar dta dacă ai RCA în România, va plăti firma asigurătoare, dacă nu, din buzunar reparația mașinii lui.
Așa că, cel mai bun lucru, caută propietarul, recunoaște vina, mergeți impreună cu mașinile acccidentate la poliție sau vin ei în parcare și rezolvă acum, până nu se îngroașe gluma.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca nu se vede nimic si doar ai atins-o, lasa asa.
Daca ai indoit tabla omului, totusi, ar fi bine sa lasi un biletel cu numele si niste date de contact prinse la stergatoare.Iti ceri scuze pentru daunele provocate si il rogi sa te caute ca sa rezolvati amiabil.

| a răspuns:

Tr lăsat nr tau de tel in geam la stergator si va ințelegeati, simplu.

| explică (pentru Adi88):

Am lăsat, dar nu m-a sunat...am lăsat nr meu de telefon și am văzut-o a 2 a zi că s-a plimbat cu mașina fără nici o treaba

| a răspuns:

Vorbesti cu propietarul si îi platesti daunele, ce e atat de greu, poate in zona im care ai lovit masina erau camere si nu are rost sa se implice politia, îi spui prietenului tau sa vb cu el si rezolvati totul fara scandal.

| a răspuns:

Este cam dificilă situația ta. Fapta ta va putea fi încadrată la infracțiunea de fugă de la locul accidentului.
Dacă soferul va observa lovitura, poate suna la politia, iar politia te va putea identifica printr-o sumă de elemente :camere de supraveghere de la diferite clădiri, camere de supraveghere de la alte masini(acestea sunt cele mai periculoase) sau de la masina respectivă martori, poate te-o fi și văzut cineva și acela te va putea denunța.
Trebuia să rămâi la locul acela și să iei legătura cu proprietarul masinii.
Sfatul meu este să te întorci la acea masină și să iei legătura cu proprietarul respectivei masini că altfel poate fi rău de tot, poți face închisore pentru fugă de la locul accidentului sau al faptei.
Fugi repede!

| explică (pentru theforceofgood):

Nu am fugit.Defapt e chiar la 5 m mașina lovita...si sun pe un prieten pentru ca eu sunt în Portugalia și nu știu sa vorbesc abia ce am venit și fac o boacana pff...ce sa fac? Mașina lovita e foarte aproape

| a răspuns (pentru Marian2314):

Ultima variantă ar fi să suni politie. Dar cel mai bine este să iei legătura cu proprietarul masinii. Cheamă pe cineva de stie portugheza, sau foloseste aplicatia de traducere de pe telefon și roagă pe cineva să te ajute să iei legătura cu proprietarul masinei respective. Rămâi pe lângă masina respectivă ca să nu se considere că ai fugit.
Ori Lasă pe masina lovită o scrisoare cu datele tale- nr. tau de telefon si spune acolo că tu ai lovit masina si sa ia legatura cu tine pentru a plati tu reparatie-dauna, dar ai grijă să nu dispară foaia de acolo ( acum nu stii ce fel de om e si va respecta scrisoarea