|

Am un salariu brut de 2327 lei (1400 net), numarul de ore pe care trebuie sa il lucrez este de 400 de ore pe saptamana. Programul de lucru intr-o zi este de la 9:00 la 0:00. Spuneti-mi si mie, va rog, care este sporul de noapte pe care ar trebui sa il primesc.

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Intrucat cred ca ai gresit intrebarea (numarul de ore pe saptamana si nu este clar nici programul zilnic de lucru) iti citez prevederile Codului muncii privind munca de noapte:
"ART. 125.(1) Munca prestată între orele 22, 00-6, 00 este considerată muncă de noapte.
(2) Salariatul de noapte reprezintă, după caz:
a) salariatul care efectuează muncă de noapte cel puţin 3 ore din timpul său zilnic de lucru;
b) salariatul care efectuează muncă de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul său lunar de lucru.
(3) Durata normală a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depăşi o medie de 8 ore pe zi, calculată pe o perioadă de referinţă de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal.
(4) Durata normală a timpului de lucru pentru salariaţii de noapte a căror activitate se desfăşoară în condiţii speciale sau deosebite de muncă nu va depăşi 8 ore pe parcursul oricărei perioade de 24 de ore decât în cazul în care majorarea acestei durate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil şi numai în situaţia în care o astfel de prevedere nu contravine unor prevederi exprese stabilite în contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
(5) În situaţia prevăzută la alin. (4), angajatorul este obligat să acorde perioade de repaus compensatorii echivalente sau compensare în bani a orelor de noapte lucrate peste durata de 8 ore.
(6) Angajatorul care, în mod frecvent, utilizează munca de noapte este obligat să informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de muncă.
ART. 126.Salariaţii de noapte beneficiază:
a) fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază;
b) fie de un spor pentru munca prestată în timpul...2004 - 2134 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca glumesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate 400 de ore pe luna iar programul de la 9 seara la 12 seara

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sporul de noapte este de 25%, iar daca este in afara programului este de 50%.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Greseama mea.
Sunt 40 de ore pe saptamana, iar programul este de la 9 dimineata la 12 noaptea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Merekill):

Nu primesti spor de noapte, deoarece lucrezi numai 2 ore munca de noapte si ar trebui sa lucrezi 3 ore pentru a primi sporul de noapte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează