|

Am un vecin care lucrează duminica la casa cu multă gălăgie de la 7 dimineața. Care este temeiul legal prin care trebuie sa nu deranjeze vecinii duminica.? Menționez ca ei au alta religie.

Mulțumesc.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu exista o lege speciala pentru duminica.
Conform L.61/1991, citez:
"ART.2.Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte,  dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
  26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22, 00-8, 00 şi 13, 00-14, 00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;"

| a răspuns:

Ia-i siguranta de la curent!

| a răspuns:

Ce legătură are religia? Dacă omul lucrează la casă, nu pot bate ăia la ușa lui să lase gălăgia pentru că nu se pot ruga sau e ziua de odihnă. Dacă tipul face gălăgie la 2 dimineața, atunci e o problemă pentru vecini. Toți vecinii, nu doar ăia cu o anumită religie.

| a răspuns:

Există lege în care vecinul nu poate depăși un număr de decibeli (indiferent de zi). Sună la poliția locală când mai fac gălăgie și se rezolvă. Vor aplica o avertizare și apoi amendă, neavând voie să divulge numele persoanei reclamante.

| a răspuns:

Ce are religia cu timpul pe care il au ei pentru lucru, daca toata saptamana sunt la serviciu?
Daca nu lucreaza noaptea, daca nu depasesc un anumit numar de decibeli, nu ai nici un temei legal. La urma urmei, omul lucreaza, nu da petreceri.