|

As vrea prin August să merg la fratele meu în Anglia și am 14 ani împliniți în 08.03. 2019 și am văzut ca la Wizz air pot merge doar cu un adult dar pe net pot merge singur cu pașaport... pot merge eu cu acordul părinților si cu pașaport electronic în Luton?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru a iesi din tara si a merge cu avionul in Anglia ai nevoie de cartea de identitate sau pasaport si declaratia notariala a parintilor, prin care isi dau acordul sa pleci si indica drept insotitor major personalul de bord de pe avion. Toate companiile aviatice au acest serviciu de insotitor, doar ca unele cer o taxa pentru acest serviciu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu! Poti merge numai cu Procura Notariala, semnata de ambii parinti, ca sunt de acord sa calatoresti cu un adult, pe tot parcursul calatoriei sau cu insotitor de zbor.
Nu are importanta daca mergi cu pasaportul sau buletinul, ambele sunt bune si legale, dar fara declaratie notariala si decizia parintilor sa desemneze un adult ca insotitor, nu se poate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Va trebui sa ai un insotitor adult la bordul avionului, iar parintii vor trebui sa faca procura notariala cu numele insotitorului. Daca nu calatoresti cu niciun alt adult cunoscut (prieten de familie), trebuie sa aranjeaze cu compania aeriana si costa ceva bani in plus, pentru ca trebuie sa te preia de la vama si sa te lase la Luton dupa vama de unde te ia fratele tau, presupunand ca este major si este trecut si el pe procura. Acelasi proces se repeta la intoarcere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează