| geomnb a întrebat:

Asigurare medicala:salut eu inca nu am asigurare medicala, si vreau sa ma internez in spital pentru 3-4 zile
stiti cat trebuie sa dau la casa nationala de asigurari? 6 luni in urma sau 5 ani in urma, poate ma ajutati si pe mine, ca am auzit la cineva ca a platit doar 150 ron la casa nat de asigurari. e vineri ora 15.00 si nu mai raspunde nimeni la telefon, de aceea pun aici >intrebarea va multumesc
ps, mai intai ma duc la casa natioanal de asigurare si apoi la medicul de familie sa imi dea trimitere sau invers?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ce spui tu a fost valabil doar o perioada, in anul 2010.
Va trebui sa mergi la CNAS din judetul tau si sa inchei un contract de asigurare si abia apoi, dupa intrarea in vigoare a contractului poti merge la medicul de familie si la spital. daca esti intretinuta de un asigurat poti merge in baza unei declaratii notariale autentice, date de intretinator, ca te intretine. Numai bine!

| geomnb explică (pentru Ioandelasal):

Am avut un prieten care nu avea asigurare, a platit peste 300 ron la casa de asigurari, dar a stat in spital peste 2 saptamani. deci eu tot atat ar trebui sa platesc?: eu nu mai sunt intretinut in aceeasi casa ca parintii mei care au asigurare, m-am mutat la casa noua.

| Ioandelasal a răspuns (pentru geomnb):

Contractul de asigurare se face cel putin la salariul minim pe economie, care acum este de 700 lei si se plateste lunar 6, 5% din acesta, deci pe o luna ar fi 45, 50 lei. Nu mai stiu exact care este perioada minima pentru care se incheie, afli la Casa de Asigurari de Sanatate.

2 răspunsuri: