| hypothesis a întrebat:

Astazi, un batranel cam in varsta de 65-70 de ani de pe aceasi strada cu mine, mi-a cerut ajutorul in legatura cu o problema la care nu am fost capabil sa-l ajut, si anume:el are probleme cu un tanar fe 20-25 de ani caruia nu i-a facut absolut nimic. Este ceva mai vechi si cunosc situatia. Acest tanar de ceva timp (un an si ceva) il terorizeaza pe acesta. In ce sens? Furturi, batai, abuzuri. Imi lovestea sarmanul om, cum a fost nevoit sa-si puna camere de filmat in curte pentru a inregistra noaptea, din cauza ca acela a intrat deseori peste el, furandu-l de banii pe care ii mai avea si batandu-l groaznic. A fost spitalizat din aceasta cauza. A sesizat si la politie, insa nimic. S-a ales animalul cu 3 dosare penale, insa tot in libertate, si asta nu fiindca are pile deoarece il cunosc pe respectivul, sta la 2 strazi de noi si provine dintr-o familie saraca (nu ca asta i-ar motiva actiunile grave).
In fine, el are nevoie de ajutor si m-a rugat sa apelez la un post de televiziune in speranta ca ei vor interveni si vor face ceva, insa nu am reusit sa iau legatura. Credeti ca asta e cea mai buna solutie? Ce variante mai exista? Tin sa mentionez ca nu ma bazez si ju ma pot implica prea tare, insa daca se poate cumva.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca respectivul are deja 3 dosare penale inseamna ca politia si-a facut datoria. In continuare problema tine de procurori, acestia trebuie sa-l trimita in judecata si de instanta de judecata.
Poti telefona la un post de televiziune, precum si la un ziar local, poate implicarea acestora va grabi putin lucrurile.

| OoBunnyoO a răspuns:

Sfatul meu ar fi sa isi ia un pistol cu electrosoc si sa inregistreze barbatul respectiv.
De asemenea, insistati in continuare cu telefoanele la politie si cu dovezi ca tanarul respectiv il agreseaza pe batranul in cauza.
Un caine sau un animal de paza nu va ajuta prea mult. Cainele poate fi cu usurinta omorat, iar Protectia Animalelor nu face mai mult decat politia, crede-ma. In niciun caz nu merita o moarte aiurea, chiar si a unui caine, daca vrei sa te bazezi pe Protectia Animalelor, care nu are absolut nicio putere la noi in tara. Tocmai am citit ca un ponei a stat cateva zile mort pe strazi in Constanta si nimeni nu a facut nimic.
Cat despre posturile tv, nu stiu daca va exista vreo inbunatatire. In cel mai bun caz va revolta comunitatea, dar banuiesc ca vecinii deja stiu problema si tot nu au facut nimic.
Insa, daca nu se rezolva, atunci poate cel mai bine ar fi sa contactati o televiziune sau o publicatie.

| DanielPH a răspuns:

Daca ai inregistrari video sau poze, ai dovezi.
Cu dovezile arati ca ai dreptate, nu mai poate nimeni sa va dea peste mana.
Daca are dovezi si le povesteste jurnalistilor cum ne-ai povestit tu noua, atunci 100% o sa schimbati multe.
Daca este prea mult, inteleg.
Eu mi-as lua un caine, l-as lasa dezlegat prin curte, poate nu il alunga, dar poate atacatorul o sa omoare cainele, atunci as suna la protectia animalelor, daca ai si dovezi, 100% acea persoana o sa stea ani buni la inchisoare.

Sau...

Plateste pe cineva sa il bata, sau sa stea o seara/doua de paza in curte, in caz ca vine atacatorul, nu o sa se astepte la o bataie, iar elementul surpriza schimba totul.

Sau...

Sa isi ia un pistol cu electrosoc sau un spray paralizant, daca nu poate sa il opreasca permanent, macar sa il opreasca temporar, destul timp cat sa fuga.

Cel mai bine ar suna de fiecare data la politie, odata si odata tot il inchide.

| ThePuffy a răspuns:

Politia din Romania. nț nț nț... suna la politie pana ii enervezi, si poate asa o sa faca ceva.

| GeorgeFun a răspuns:

Este prea mult un post TV!
Daca chiar este furat si il bate...
Suna-ti la politie!
Sper ca te-am ajutat!