| Adrian5575 a întrebat:

Atunci cand vrei sa cumperi o locuinta, trebuie neaparat sa ii transferi banii pe card vanzatorului sau poti sa platesti cash? Ma refer la o suma de vreo 20-25mii euro.

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai nu e chiar cum vrei ca platile cash peste 10.000 euro sunt ilegale.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai sigur transfer bancar si acte legale la notar fara probleme ulterioare.

| Holiday a răspuns:

"Poti plati cum vrei..."

Nu poti plati "cum vrei". Pentru vanzator persoana fizica poti plati numerar maxim 45.000 lei (sau contravaloarea in alta modeda), iar pentru vanzator persoana juridica maxim 5.000 lei (doar in lei), restul prin transfer bancar sau depunere in cont.

| Frank51 a răspuns:

Tranzacțiile atât de mari se fac prin transfer pentru că sunt doar avantaje. În primul rand tu nu poți scoate suma aceea într-o singură zi, bancă are o limită destul de mică și comisioane foarte mari la retrageri. În al doilea rând asa sumă mare trebuie luată și cărată practic de la bancă și pana la vânzător, unde se implica deja riscuri foarte mari de furt sau tâlhărie. Deci transferurile de bani prin intermediul băncii au doar avantaje, asta dacă nu ai pus la saltea acei bani.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Frank51):

"acum 11 ore | Frank51 a răspuns:
Tranzacțiile atât de mari se fac prin transfer pentru că sunt doar avantaje."
PE BUNE?!? cum ar fi de exemplu ca apare scris ca ai incasat o tona de bani si cineva te poate investiga daca nu platesti impozit?!?
asta e un avantaj? DE CE?!?

sunt multi proprietari care vor numai cash, chiar nu or sa vanda daca platesti prin banca, chiar daca tu ai facut imprumut pentru cumpararea de apartament asa ca banca NU iti v-a da banii in mana

| Frank51 a răspuns (pentru Zuzu1991):

Să plătești impozit la ce? Marea majoritate a vanzatorilor(99%) vor specific transfer bancar, deci mănânci rahat pe pâine.

| Adrian5575 explică (pentru Frank51):

Sa inteleg că in cazul in care ii am stransi la saltea, trebuie sa ii pun pe card? Nu se ia nimeni de mine daca depun o suma asa mare?

| Frank51 a răspuns (pentru Adrian5575):

Cine și de de? Nu înțeleg. Sunt banii tăi, poate ai moștenit o casă pe care ai vândut-o, poate ai moștenit un teren foarte mare, un tablou sau pur și simplu ai avut bani puși deoparte, atâta timp cât suma nu este colosală(5 miliarde de euro de ex), nu se ia nimeni de tine.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Frank51):

Cum spui tu, eu sa te contrazic pe tine, marele si tarele!

| Frank51 a răspuns (pentru Zuzu1991):

Nu înțeleg de ce tot tu ești ăla cu nasu pe sus, după ce omul îți zice ceva. De ce mi-ai mai comentat dacă nu vrei să discuți? Orice chestie zici nu o poți susține, și tot tu te dai pe aroganță, ești aici doar să comentezi aiurea și sa enervezi oamenii, nu ești în stare sa ai discuții normale, probabil ești frustrat din motivele tale personale. Te rog frumos din suflet să nu-mi mai comentezi degeaba.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Dar nici nu-i obligatoriu sa platesti totul in fata notarului. Poti sa precizezi ca i-ai dat un avans pe baza unui document de mana sau chiar sa intocmesti unul notarial sau ca plata se va face in rate ulterioare. Asta se va stipula in contract.

| Atakamass a răspuns:

Legal, cash in fata notarului se poate da doar 50.000 lei. Restul de bani doar transfer bancar. Ca un artificiu poti discuta cu proprietarul si va intelegeti ca pe contractul de vanzare cumparare sa treceti suma de 50.000 lei ( 10260 euro ) si restul sa ii dai asa fara sa fie scris in Contractul de Vanzare cumparare ( dar in cazul in care se intampla ceva legal ai de recuperat doar 10000 restul e istorie laughing Spor