| GinaBlackMira a întrebat:

Aveți persoane în familie care regreta prăbușirea comunismului în România? Eu nu știu cum pot sa fie oamenii atât de naivi! În primul rand istoria era falsificata: 1 decembrie nici măcar nu se sărbătorea, ci 23 august ca zi națională, o spălare pe creier! Cum poate cineva să fie nostalgic după un regim care a distrus mii de vieți prin pușcăriile și temnițele de la Aiud și Pitești? Știu ca acum oamenii nu au locuri de munca dar totuși îți poți găsi dacă vrei. Sunt cei în vârstă încă doritori de dictatura?

22 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu sunt un nostalgic, dar voi tinerii vorbiti doar ca sa va gasiti in treaba. Toate oranduirile au falsificat istoria ca sa le cada lor bine, dar sa spui ca 1 decembrie nu se sarbatorea este dovada clara ca nu stii istorie. Daca gasesti un manual de istorie din comunism vei vedea ca este trecut ca un eveniment important. Ca nu era zi nationala, este cu totul altceva si tocmai pentru a se indeparta de comunism s-a ales astazi, ca zi nationala, 1 decembrie. De 1 decembrie se faceau spectacole, conferinte, etc. Daca nu gasesti un manual iti trimit eu poze dintr-o carte a unui autor comunist.
Cat despre cei nostalgici, oamenii sunt doritori de stabilitate. S-au invatat asa si sunt legati de pamant prin faptul ca fiecare are o casa (apartament) si n-au inteles ca te poti muta pentru a-ti gasi un serviciu mai bun. Am o familie de prieteni in Australia si el lucreaza in alt oras decat sotia, dar ei traiesc prin chirii. Se intalnesc o data, de doua ori pe luna. Daca va putea se vor muta unul in orasul celuilat. Oamenii sunt un pic mai tineri ca mine, dar totusi aproape de varsta a III-a, si au inteles ca se poate si asa. "Temnitele comuniste" (Au fost mai multe. Bunicul meu a fost dus in Balta Brailei la orez) au fost desfintate in perioada "Ceausescu" si, cum oamenii au memorie scurta si tind sa uite raul facut, au uitat statul la cozi. Nu vezi ca si idiotii de astazi voteaza cu partidele care au mai fost prin Parlament desi vad cat rau au facut? Eu am fost la Cluj-Napoca, cu o problema de serviciu, si n-am gasit sa mananc nimic cald. Am luat un borcan de 900 ml cu sos si ardei pentru umplut, am stat o ora la coada sa iau paine ca se dadea (pentru straini) numai cu buletinul si numai la un anumit magazin. Am pus borcanul la soare sa se incalzeasca si, pe o banca in fata statuii lui Matei Corvin, am incins paine in sos si am mancat.
Apropo de "temnitele comuniste" astazi sunt "temnitele capitaliste" si care-i diferenta? Cred ca ai vrut sa te referi la lagarele de munca! Acelea erau teroarea din comunism (care comunism, intre noi fie vorba, nici n-a existat. Romania n-a trecut de etapa socialista daca citesti definitiile celor doua oranduiri.) care au facut mult rau oamenilor. In puscarii stateau doar hotii de rand, criminalii, etc. Acolo erau alte "legi".

| GinaBlackMira explică (pentru Salontanul):

Intr-adevar nu cred ca a existat cu adevărat un stat comunist! Peste tot au fost experimente socialiste! Da, se menționa în manuale unirea de la 1 decembrie dar nu se punea accent pe ea ci pe 23 august, ziua întoarcerii armelor, nu unirea cea adevărată!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu nu am nostalgici in familie, familia mea traieste in realitate.

Singurii nistalgici dupa acele vremuri sunt cei care nu se pot descurca singuri in viata. Atunci pentru ei era simplu. Statul le zice ce sa faca si le dadea mura in gura daca stateau drepti si isi tineau gura.

| lpavel a răspuns:

In familie nu dar cunosc cativa analfabeti care regreta comunismul! Cand ai putina minte stii sa deosebesti binele de rau, cand nu ai te iei dupa alti prosti...

| gabicoo a răspuns:

Ginutzoooo! Nu ai teme de făcut?

| GinaBlackMira explică (pentru gabicoo):

Eu am terminat liceul de mult! Tu cred ca nu ai terminat nici școala primara după cum vorbești!happy

| gabicoo a răspuns (pentru GinaBlackMira):

Eu aici scriu - nu vorbesc! Nu confunda TPU cu TikTok-ul! Acolo ești vedetă printre cei cu un singur neuron - așa ca tine!
De curiozitate ce liceu ai terminat? Că nu am auzit în ultimii ani să fi ars până în temelii sau să fi sărit în aer vreun liceu din România!winking

| GinaBlackMira explică (pentru gabicoo):

Dar tu ce școală ai terminat? Liceul sarcasmului! Și NU am Tik-Tok!

| GinaBlackMira explică (pentru gabicoo):

Eu nu cred ca tu vezi ce scrii! Îți sugerez sa îți revizuiești propriile răspunsuri!

| Catrice a răspuns (pentru gabicoo):

Asta e tema ei, se pregătește sa se contrazică mâine cu profu de istoriehee hee

| GinaBlackMira explică (pentru Catrice):

Nu! Am terminat liceul demult!

| Catrice a răspuns (pentru GinaBlackMira):

Vrăjeli ieftine... întrebi de licee și ce se face la liceu și zici ca ai terminathee hee

| GinaBlackMira explică (pentru Catrice):

Voiam sa stiu pentru cineva!

| Hyperion7 a răspuns:

Bunicii,in special.
Nu e neapărat naivitate, ci au fost spălați pe creier prin propaganda.De altfel nu vedeau nimic altceva decât ce-o mai făcut Ceaușescu,ce planuri are și așa mai departe.
Așa că na,rămâne la subiectivitatea fiecăruia cum vrea sa vadă asta, dar da, și eu sunt de aceeași părere, și eu zic că e greșit să regreți după un regim care a făcut mai mult rău decât bine, dar cum noi, generația tânără nu putem schimba mentalitatea celor ce au trecut prin asta, rămâne ca noi sa fim schimbarea

| EestiSodalane a răspuns:

Nu, în familia mea nu este nimeni care să regrete căderea comunismului. Toți cei 4 bunici ai mei au urât comunismul.

| Koria8219 a răspuns:

Gina aici sunt multe de discutat. Multe.
Nu cred ca e mare diferenta intre doua date 23 august sau 1 decembrie.
In puscariile Aiud si Pitesti au fost inchisi in prima politicienii iar in a doua sustinatorii lor, un fel de tineret al partidelor de atunci.
Tu ce-ai face celor care timp de 33 de ani au distrus, furat, tradat Romania? I-ai premia? Asta in cazul in care ai avea ocazia.

| lpavel a răspuns (pentru Koria8219):

Nimeni nu zice ca conducatorii tarii de azi sunt eroi, ba dinpotriva sunt cei mai mari talhari, DAR asta nu inseamna ca cel care ne-a subjugat in era comunista ar fi un erou!
Multi sunt atat de prosti incat cred ca daca cei de acum sunt hoti si nemernici, trebuie sa fie si cineva bun! Mda asa este, au fost conducatori buni DAR NU ceausescu! El a fost cel mai mare tiran al tuturor timpurilor din istoria Romaniei! El nu trebuia sa fure ca era totul al lui, chiar si cetatenii Romaniei! Cei de acum sunt talhari si hoti la drumul mare DAR nu subjuga pe nimeni! Era sclaviei a apus de mult si sper sa nu mai revina niciodata!

| GinaBlackMira explică (pentru Koria8219):

Nu, le-aș face vânt afara sau le-aș confisca averile și i-aș pune sa muncească! Dar au fost și oameni nevinovați închiși de comuniști! Mult prea mulți!

| Koria8219 a răspuns (pentru lpavel):

''Cei de acum sunt talhari si hoti la drumul mare DAR nu subjuga pe nimeni! ''
Crezi?

| lpavel a răspuns (pentru Koria8219):

Daca tu crezi ca acum esti subjugat atunci inca nu erai nascut in era comunista, ai fi vazut atunci subjugare reala, cand nu aveai voie nici sa vorbesti in gura mare orice pe strada ca erai arestat si batut zdravan sa-ti vina mintile la cap... laughing

| Koria8219 a răspuns (pentru lpavel):

''nu aveai voie nici sa vorbesti in gura mare orice pe strada ca erai arestat si batut zdravan sa-ti vina mintile la cap...''
Ai trait tu asta?

| lpavel a răspuns (pentru Koria8219):

Eu nu am trait astea ca eram copil mic dar am vazut adulti batuti din cauza asta, deci stiu ce vorbesc! Apoi si eu am fost batut de foarte multe ori la scoala ca nu cantam tricolorul(imnul comunismului) iar eu eram doar un copil,, de-o schioapa"...

Întrebări similare