| a întrebat:

Buna, am 2 joburi la 8 si la 4 ore, urmeaza la cel la 4 ore sa ma dea pe somaj tehnic, mai pot merge la cel la 8 ore sa lucrez? Pot avea somaj din ambele parti? Se poate lucra la cel la 8 ore daca sunt pe somaj la cel de 4?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Sigur ca poti lucra in continuare. Daca lucrezi la un angajator nu poti primi indemnizatia de somaj tehnic de la celalalt angajator, la care lucrezi cu norma intreaga, conform OUG 30/2020, art.XI, alin.(9), citez:
"(9) În situaţia în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puţin un contract cu normă întreagă este activ pe perioada instituirii stării de urgenţă, acesta nu beneficiază de indemnizaţia prevăzută la alin. (1)."

| a răspuns:

Trebuie sa îi intrebi pe ei, deoarece ei stiu legea si daca se aplica si in situatia ta sa i ei bani din ambele locuri. Sanatate.

| a răspuns:

E mai complicat. Nu poți avea și șomaj și să și lucrezi, legea nu permite. Daă ești prins, ești obligat să dai banii înapoi.
Așa că un șomaj cu suma mai mare poți obține de la cel cu 8 ore.

| a răspuns:

"Salariații au voie, în baza legislației muncii, să lucreze la angajatori diferiți sau să ocupe mai multe funcții chiar la același angajator."
sURSA: https://www.avocatnet.ro/......C4%83.html

"Asadar, legislatia nu iti interzice in mod explicit sa ai doua contracte de munca full time la acelasi angajator. Mai exact, ce inseamna full time? Este vorba despre contractul cu norma intreaga de 8 ore/zi si de 40 de ore/saptamana, durata normala a timpului de lucru.

Insa limita maxima legala in ceea ce priveste numarul de ore lucrate pe saptamana este de 48 astfel ca durata maxima legala a timpului de munca nu poate sa depaseasca 48 de ore pe saptamana (inclusiv orele suplimentare), conform art. 114 din Codul Muncii, dar exista si exceptari de la aceasta regula. "
Sursa: https://www.calculatorvenituri.ro/......e-conditii