| Ovi5000 a întrebat:

Bună. Am condus cu permisul suspendat și am fost oprit de carte politie, mi s-a întocmit dosar penal și nu am dreptul sa conduc pana la soluționarea dosarului. Poate să-mi răspundă cineva care a trecut prin treaba asta ce se întâmplă și cât durează. Nu am nici un istoric. Mulțumesc

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai condus cu dreptul de a conduce suspendat si astfel ai comis infractiunea prevazuta de art.335, alin.(2) Cod penal, citez:
"ART.335.Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Vei avea dosar penal si daca esti condamnat, indiferent ce condamnare (inchisoare, inchisoare cu suspendare, amenda penala) permisul de conducere iti va fi anulat.
Cat va tine pana la condamnarea definitiva este greu de spus, probabil 6 luni - 1 an.