| Deliaaaaaaaaaaaaaaaaa a întrebat:

Buna. Am o intrebare care necesita un raspuns juridic. Sincer, m-as bucura daca ar fi cineva care sa-mi raspunda.

Intr-o institutie s-a dat o hotarare prin care s-au marit unele salarii NOMINAL, iar aceasta, din punctul de vedere al prefecturii este ilegala - asta insemnand ca persoanele respective vor da banii inapoi - dar functioneaza inca pana la o decizie definitiva. Ulterior, o alta persoana a fost promovata pe un post superior si i s-a acordat grila din hotararea respectiva. Aceasta din urma va trebui sa dea banii inapoi daca se hotaraste ca acea hotarare este ilegala? Avand in vedere ca i-a fost acordat acel salariu in urma incadrarii pe un post superior si nu nominal?

Sper ca m-am facut cat se poate de inteleasa.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca s-au platit salarii ilegale, indiferent ca pe functia avuta sau ca a fost avansat pe o functie superioara (bineinteles daca a primit si la asta un salariu ilegal si nu cel anterior pentru aceasta functie), sumele platite in plus trebuie recuperate de la cei care le-au primit.

Bula
| Bula a răspuns:

Da.
Daca intr-o institutie se fac plati fara baza legala, atunci sumele respective trebuie recuperate.

| RobertDem a răspuns:

Din descrierea ta as fi tentat sa cred ca este vorba despre o instituție din administrația locală, iar hotărârea la care faci referire este HCL. Înțeleg că Prefectura nu a validat Hotărârea însă ea produce efecte. Ea va produce in continuare efecte pana când o instanța de contencios administrativ nu va dispune contrariul. Si da, in caz ca se va întâmpla așa ceva, persoanele care au încasat majorarea de salariu vor înapoia bănuții.