| GamingPro a întrebat:

Buna, am si eu o intrebare legata de dosarul de indemnizatie copil, copilul s-a nascut pe 23 noiembrie 2022, eu am fost la primarie dupa o saptamana si mi-au spus ca trebuie sa astept 42 de zile de concediu (Asa mi-a spus si secretara de la firma la care lucram). Dar dupa ce a trecut acea perioada am fost la primarie si mi-au spus ca de ce am asteptat atat ca doar femeile beneficiaza de acel concediu si pana intr-un final am depus actele pe 9 februarie si au trecut aproape 2 luni si nu am primit nici un raspuns. Cum aflu starea dosarului?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indemnizatia pentru cresterea copilului se primeste in continuarea concediului de maternitate, conform OUG 111/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 15.
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;"
Trebuia pana acum sa primesti indemnizatia pe lunile ianuarie si februarie.
Intereseaza-te la primarie si o sa afli de ce n-ai primit-o.

| GamingPro explică (pentru Ioandelasal):

Am fost si au zis ca ei au trimis dosarul, si ca daca e vreo problema ma for contacta, dar nu prea sunt oameni seios din pacate.