| MariaMery33 a întrebat:

Bună. Când îți dai demisia de la o companie privata ex post de receptionera. Ce acte primești și ce acte semnezi? Primești și nota de lichidare? ( am înțeles ca ea trebuie semnata după ce primești banii ) Este prima mea experienta de lucru și vreau sa știu ce acte voi semna și voi păstra când demisionez. Mulțumesc

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Semnezi doar actul de lichidare si primesti actele originale depuse la angajare, bineinteles daca ai depus vreun asemenea act.

| Jassmina a răspuns:

Cand iti dai demisia scrii o declaratie in care mentionezi ca doresti terminarea contractului de munca, incepand cu data de xxxx si evident mentionezi MOTIVUL real al demisie.

Conform contractului de munca trebuie sa dai preaviz companiei pentru care lucrezi si sa mai ramai la ei inca 2-4 saptamani, asa cum este specificat in contract, fiindca risti sa fii actionatata legal si sa platesti daune materiale companiei, care poate afirma ca a pierdut afacere din cauza ta.
Dupa ce stai la munca cat cere contractul de munca, vei primii si semna actele de lichidare. Ultima plata se face la data cand se dau salariile si banii iti intra direct in contul bancar.

La primul tau loc de munca din viata ta, iti dai deja demisia?
Care este motivul?
Trebuie sa stii ca nu da bine niciodata cand te muti de la o companie la alta, denotand ca nu esti prea harnica sau interesata sa muncesti.