Întrebare recomandată |

Buna! Ce acte sunt necesare pentru a putea obtine titlu de proprietar la un teren la care am doar chitanta de mana si schita terenului?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Este nevoie sa inchei un contract de vanzare-cumparare cu fostul proprietar al terenului, autentificat de un notar public si se va inscrie in cartea funciara dreptul tau de proprietate asupra terenului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

" Ioandelasal a răspuns:
Este nevoie sa inchei un contract de vanzare-cumparare cu fostul proprietar al terenului, autentificat de un notar public si se va inscrie in cartea funciara dreptul tau de proprietate asupra terenului."

Da, asa este, dar in situatia in care fostul proprietar nu mai este in viata, sau nu mai recunoaste, sau altcineva se opune, este necesar sa actionezi in judecata actul in sine (chitanta de mana) implicit pe fostul proprietar (chiar daca nu mai este in viata). Vor fi chemati martorii din chitanta, se va face expertiza grafologica, etc. dar sigur, daca actul nu este fals, vei obtine hotarare judecatoreasca cu ajutorul careia vei obtine titlul de proprietate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează