| Incident a întrebat:

Buna, comunitate!
Am avut astazi un incident neplacut intr-un magazin Kaufland. Nu cu angajati ci cu o cumparatoare. Eram la un raft ce e pozitionat pe colt. Nu era nimeni in jur. O tipa a spus ceva in spate si m-am intors sa vad ce vrea. Atunci ea s-a apropiat aparent de raft dar m-a inghesuit in colt, m-a prins de o fesa si m-a strans bine. Mentionez ca eu nu sunt tanara. Si port fuste, nu pantaloni. Clienta, este tanara. Am reactionat surprinsa, intreband de ce a facut asta, clar intentionat. Ea s-a indepartat rapid. Mi-am pierdut cumpatul si i-am spus ca daca nu are cine sa o "inghesuie" acasa, sa caute un bordel, nu sa vina in magazin. Exact asa. Un angajat a observat agitatia dar era departe. Ea s-a apropiat de el, i-a spus ceva si amandoi au inceput sa rada.
Acum, intentionez sa cer imaginile de pe camerele de supraveghere si sa o reclam.
Intrebarea, este unde? La politie, la procuratura, sau unde? Si daca la politie, la sectia de care apartin eu sau la cea de care apartine magazinul? Sau cum altfel sa procedez?
Pentru ca eu nu o stiu pe clienta, nu am mai vazut-o niciodata.
Multumesc.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea este ca nu are rost s-o reclami numai pentru atat.
In primul rand s-ar putea sa nu ai probe iar in al doilea rand nu o sa fie pedepsita si tu o sa pierzi vremea pe la politie sau/si procuror, o sa fii chemata cel putin de doua ori si cred ca nu merita.
Daca totusi vrei s-o reclami atunci poti depune plangere penala, la politia de care apartine domiciliul tau, pentru infractiunea de lovire sau alte violente, desi cred ca n-o sa rezolvi nimic, cel mai sigur dosarul va fi clasat pe motivul ca nu exista probe sau se va renunta la urmarirea penala pe motiv ca nu exista interes public.

| Incident explică (pentru Ioandelasal):

Oare daca eram tanara raspunsul era altul?
Probele sunt pe camerele de supraveghere.
Cum ma sfatuiesti sa depun plangere pentru lovire daca nu a fost lovire? Si asta se vede pe camere. Ca doar nu o fi coincidenta asa de mare sa fie sotia ta si sa-ti fi spus acasa ce tampenie a facut. Iar eu sa devin necredibila cu probele existente. Probe exista. Nu inteleg ce e cu interesul public. Trebuie sa fiu vedeta ca sa fiu protejata? Oamenii de rand sunt gunoaie? Halal mentalitate!

| Ioandelasal a răspuns (pentru Incident):

Raspunsul era acelasi, nu ma intereseaza varsta ta.
Interesul public inseamna ca infractiunea nu merita sa fie cercetata, se vor face cheltuieli cu urmarirea penala si nu se justifica.
Nu stiu de unde ai tras concluziile pe care le expui si chiar in mod jignitor. Dupa cca 40 de ani de profesie juridica ma pricep mai bine decat toti cei care ti-au raspuns si am dat raspunsul bazat pe experienta mea.
Am indicat infractiunea de lovire si alte violente fiindca nu exista alta care sa se potriveasca, avand in vedere Codul penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
Nu poate fi hartuire sexuala, asa cum crezi si cum a spus un utilizator, avand in vedere definitia acesteia din Codul penal, citez:
"ART. 223.Hărţuirea sexuală  
(1) Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situaţie umilitoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."
Si daca ai fi fost sotia mea tot acelasi raspuns ti-as fi dat, dar se pare ca tu nu vrei un raspuns corect ci unul care sa-ti aprobe nestiinta.

| darrio2007 a răspuns:

Probabil ai fost prea surprinsa de gestul ei. Nu ai ce reclama. Daca era un barbat poate ti-ar fi placut si nu mai postai intrebarea. Dovada ca ai postat aici in loc sa o urmaresti si sa chemi(hm) Politia.

| Incident explică (pentru darrio2007):

Cum sa-mi placa asa ceva? Afla baiete ca nu toate femeile sunt stricate la dispozitia voastra cand aveti chef de murdarii. Pe fiica ta daca ai, tot asa o educi?

| darrio2007 a răspuns (pentru Incident):

Vorbeste frumos ca nu te-am jignit. Cred ca sunt mai mare decat tine, fătucă!
Mama e dusa de pe aceasta lume de 21 de ani. Nu fi nessie. Mai du-te o data in Kaufland si poate dai de ea si o intrebi:
- Ce vrei mă musiu?
Vorba lui nenea Iancu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai șanse mici să obții ceva dacă o reclami. A fost o hărțuire sexuală. Ai rămas cu un gust amar, o amintire neplăcută. Pentru atâta lucru nu ai ce să ceri de la autorități, oricare ar fi ele.

| Incident explică (pentru sadrian46):

Da, hartuire sexuala, si stiu ca se pedepseste.

| sadrian46 a răspuns (pentru Incident):

Magazinul nu va pune camerele de luat vederi la dispoziție fără să fie obligate de justiție, că nu are chef să fie atras în scandaluri.
Să zicem că totuși faci plângere la poliție că o necunoscută ți-a tras o palmă amoroasă peste fund. Cine crezi că pentru atâta lucru vor da în urmărire spre a fi identificată o persoană anonimă, din miile care frecventează un magazin, ca să îți facă ție dreptate. Unde să o caute, și cu ce mijloace, cu ce oameni, când ei au dosare pe rol cu oameni care sunt căutați pentru fapte grave? Vor lăsa dosarul cu plângerea ta pe birou, până îmbătrânește, apoi îl clasează iar ție îți trimite o notificare oficială, că autorul nu a fost găsit.

| NunuNini a răspuns:

Vorbeste cu un avocat, nu cu "stiutorii" de pe TPU!