Întrebare recomandată |

Buna

Este cineva aici care a depus dosarul la primărie pentru cununia civila și partenerul/partenera nu era prezent/a? Viitorul meu soț este în străinătate și cei de la primărie au spus ca este de-ajuns sa semneze cererea doar unul dintre soți, adică nu este obligatoriu sa fie prezenți ambii soți. A avut cineva de-aface cu o situație de genul acesta?

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cred ca persoana care ti-a spus nu ti-a spus complet.
Conform Metodologiei, aprobata prin HG nr.64/2011, citez:
"ART. 41
  (1) Declaraţia de căsătorie, care face parte din dosarul întocmit potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 23, se face personal, de către viitorii soţi, în scris, la S.P.C.L.E.P. sau, după caz, la primăria locului de domiciliu ori de reşedinţă al unuia dintre ei şi se publică în ziua în care a fost primită, prin afişare, în extras, în condiţiile legii.
  (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia căsătoriilor încheiate la misiunile diplomatice şi oficiile consulare de carieră ale României din străinătate, unde cetăţenii români domiciliaţi în străinătate pot depune declaraţia de căsătorie.
  (3) În cazul în care unul dintre viitorii soţi nu se află în unitatea administrativ-teritorială unde urmează a se încheia căsătoria, el poate face declaraţia de căsătorie la S.P.C.L.E.P. sau, după caz, la primăria din cadrul unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia se află, care o va transmite, în termen de 48 de ore, la S.P.C.L.E.P. sau, după caz, la primăria din cadrul unităţii administrativ-teritoriale unde urmează a se încheia căsătoria."

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Sigur ca da, nici nu trebuie sa vina acasa, va puteti casatori pe Facebook... laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru lpavel):

As fi vrut sa primesc un răspuns concret, real. Nu ironii stupide. Ironica pot sa fiu și eu, oricând, dar ma aștept la un răspuns de la cineva care a trecut prin situația mea, sau cel puțin printr-o situație asemănătoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Normal,doara unu depunde actele, de semnat le semnati atunci la cununia civila cum zici.Dar ai nevoie de buletinul lui.Nu vad ce mai intrebi pe aici,odata ce cei de la primarie tiau spus ca se poate laughing vad ca ai inceredere in ce spune nea caisa decat in aia care cu asta se ocupa laughing dar se pare ca asa e romanu,ii place sa se complice,sau in cazul tau vrei sa arati la lume,la cati mai multi ca tu te mariti laughingparca asa e moda nu? Sa afisezi pe toate websiteurile ce faci tu,sa te vada, sa te stie cat mai multa lume laughing ia uitai fratilor ma marit, sa simti si tu ceva, ca sigur unia simt ceva postand toate rahaturile ce le poateaza, altfel nu vad de ce ar mai posta laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru relian):

Cei de la primărie au spus ca se poate, însă eram nelămurita fiindcă o cunoștință mi-a spus ca s-a schimbat legea și vor cere ambele semnături, eu aveam nevoie de un răspuns rapid, și m-am gândit ca este potrivit sa întreb pe acest site, dar din câte vad, tuturor le place sa se bage în seama și sa comenteze aiurea pe un subiect despre care nu au habar, pentru ca bănuiesc ca nu ai trecut prin situația mea, deci nu ai de unde sa știi. Dar, asa este romanul, ii place sa se bage mereu unde este aneu doar ca să își dea impresii, folosind câteva cuvinte fandosite și jignitoare, din vocabularul sărac ce îl are. Nu te critic, poate ai dus o viata mai nasoala, asta este. Fiecare cu ce poate. Dacă chiar voiam sa afle lumea ca ma mărit, stai liniștit ca nu postam pe acest site. Dar nu ma interesează părerea nimănui, am o viata, ceea ce despre tine nu pot sa zic, având în vedere ca dai scroll pe site-ul asta sa vezi cui ii poți răspunde adresand cuvinte jignitoare și ironii de care nu ma dau pe spate deloc. Stai în banca ta și ieși puțin în lumea reala, sa comentezi pe strada, poate ai noroc și dai de cineva căruia i-ar face mare placere sa îți îndoaie un pic coloana.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru relian):

Și pe lângă toate astea, mai ești și analfabet. Înainte sa comentezi, mai treci o data pe la școală.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Geomire):

Esti si batuta nu mai zic unde.Am trecut exact prin situatia ta, asta daca chiar vrei sa stii.
Si tocmai ca legile se pot schimba, sau regulile, cel mai indicat este sa intrebi tot la primarie.Tu crezi ca pe net stau cei de la primarie sa iti zica tie daca te poti marita sau nu? Sigur aia aici stau pe tpu.Analfabeta esti tu. Daca toti,cum spui doara se baga in seama si cometeaza aiurea, cred ca ceva nu e bine la tine laughing asa ca ai face bine sa te uiti in ograda ta.
Referitor la scoala afla ca am mai multa vacanta decta scoala ai tu cu toata familia ta de la Burebista si pana astazi.
Cand tu intrebi ceva, iar o alta persoana iti raspunde, indiferent ce raspuns da, tu ori multumesti, ori treci mai departe daca crezi ca nu merita.DAR in nici un caz nu veni sa faci lumea analfabeta si ce mai spui.Habar nu ai sa te porti, esti praf la toate capitolele.Mergi invata sa te porti si dupa mai treci si pe aici si intreaba ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru relian):

Eu cred ca ar trebui sa te uiți un pic în oglinda, pentru ca tot ce spui despre mine, în realitate spui despre tine. Sa îți mulțumesc? Pentru ce? Pentru răspunsul tău ironic și jignitor? N-ai sa vezi asta. Dacă chiar ai trecut prin situația mea, ar fi fost frumos sa îmi dai un raspuns concret, nu sa ma balacaresti, dar te înțeleg, când omul are o gândire comunista și este sub nivelul marii, nu am așteptări prea mari. Trebuia tu sa comentezi repede, sa te afirmi. Canta la alta masa, ca nu am mărunt.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Geomire):

Daca am fost in situatia ta nu am intrat pe net sa intreb lumea daca ma insor ori nu laughing asa cum faci tu.Am mers la primarie, am intrebat acolo ce trebuie sa fac si aia am facut.

Dupa cum gandesti sigur esti PSD-ista laughing chiar tu ai spus ca ai intrebat la primarie, aia au spus ca se poate, dar apoi ai intilnit pe nea caisa din cucuieti din deal care a spus el ca s-a schimbat ceva laughing Pai cum sa se schimbe odata ce tu ai intrebat la primarie? Tu ai incredere in toti martafoii? Vvad ca exact asa se intampla, ai avut incredere in al ce ti-a spus ca s-a schimbat nu stiu ce legi, atunci mergi sa te marite ala laughing
Iara daca eram cantaret fi sigura ca nu cantam la nunta ta laughing laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru relian):

Eu cred ca tu nu ai înțeles întrebarea mea, eu am fost la primărie acum vreo 2 luni, și mi-au spus ca se poate, însă o cunoștință care lucrează la primărie, dar în alt județ a zis ca s-a schimbat legea și ca acum se cer ambele semnături, în momentul în care am auzit, am întrat pe site pentru un răspuns rapid, pentru ca m-am gândit ca în fiecare județ este diferit, de asta am pus întrebarea. În fine, m-am lămurit cu oamenii ca tine, nu ma mai surprinde nimic laughing bafta în viata sa ai laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Geomire):

Se poate sa ai dreptate,la cum se schimba legile in RO nu te mai mira nimic laughing aia poate schimba legile si noaptea,te trezesti a doua zi ca ramai nemaritata laughing
In sf si daca ala era in alt judet si hai sa zicem ar fi fost diferit,doara tu nu te maritaui in alt judet nu?laughing deci indiferent ce ti-ar fi spus cunostinta, nu se aplica la tine.
Dar de ce nu ai intrat asa rapid pe webistele primariei de la tine? Acolo daca era sa se schimbe o lege ceva afiseaza aia, sau asa ar trebui.
E ok eu ma lamurii de tine si tu de mine, las cai bun asa rau laughing Pana la urma te-ai mai maritat sau ai lasat-o balta laughing
Nunta faci, sau doara la primarie. Poate ma inviti si pe mine cine stie, asta daca mai stam mult pe aici la povesti.Hai fugi si te marita si dupa ne povestesti cum e.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Din păcate, oamenii care ar trebui sa se ocupe de site-urile primăriei, nu își fac treaba asa cum ar trebui, am intrat pe site și nu am găsit nimic. În fine, pana la urma m-am dus personal la primărie, și am rezolvat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează