|

Bună. Pentru carnetul de șofer, categoria B, trebuie să ai buletin de 18 ani când îți depui dosarul? Cineva mi-a spus că și-a făcut buletinul de 18 ani cu o lună înainte să-i împlinească că altfel nu poți să-ți depui dosarul. Eu vreau să încep școala de șoferi cu o lună înainte să împlinesc 18 ani și nu am cum să-mi schimb buletinul înainte, decât în ziua când fac 18. Deci, voi putea începe școala (cu o lună înainte de 18 ani) fără buletin de 18? Și după ce fac 18, să-mi mai rămână doar sala și orașul de dat.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand nu exista "buletin de 18 ani", este o exprimare gresita.
Scoala de conducere o poti incepe cu 3 luni inainte de implinirea varstei iar testul teoretic si practiv pentru obtinerea permisului de conducere se poate sustine dupa implinirea varstei de 18 ani.
Cartea de identitate este valabila pana la implinirea termenului de valabilitate prevazut in aceasta. De asemenea poate fi preschimbata cu cel mult 180 de zile anterior implinirii termenului de valabilitate. Daca CI iti expira exact cand implinesti 18 ani poti obtine alta noua timp de cca 6 luni.

| a răspuns:

Ideea e să fie valabil

| a răspuns:

Presupunand ca ai primit buletinul la 14 ani, pentru a avea "buletin de 18 ani" - precum zici tu, trebuie sa ai 32 de ani.
Chiar crezi ca pana la 32 de ani nu poti?
Din cate am inteles in Romania testele la scoala de soferi sunt destul de subtile si trebuie sa intelegi ceea ce citesti... si capacitatea ta de exprimare este chiar foarte slaba

| explică (pentru Goete):

Despre ce vorbești? Nu înțeleg partea cu "trebuie sa ai 32 de ani". Și de unde până unde îmi critici tu exprimarea? M-ai evaluat cumva să-mi spui că (,) capacitatea mea e slabă? Consider că e corect gramatical scrisă întrebarea, o poți citi și o poți înțelege. Ești frustrat și nu ai de ce să te legi? Dacă nu știai, acest site e conceput pentru a pune întrebări și a primi răspunsuri folositoare, nu pentru a-ți da cu părerea și a cataloga un om (pe care nu-l cunoști nici 0, 1%). Dacă știi să răspunzi, ajuți omul, dacă nu, de ce îl critici? Răspunsul tău nu e deloc folositor, nu m-a ajutat cu nimic. Deci, de ce ai mai răspuns? Să te bagi și tu în seamă? Ai dat de înțeles foarte clar că habar nu ai cum stau lucrurile, prin expresia folosită de tine: "Din cate am inteles". Dacă nu știi clar și exact despre ce e vorba, de ce mai vorbești? Mai ales că nu e despre ceea ce am întrebat eu. Eu nu am întrebat despre teste nimic, deci de ce îmi spui mie că testele sunt subtile și trebuie să le înțelegi, doar că (,) capacitatea mea e redusă?!

| a răspuns (pentru MinaDeea):

Pentru ce atata cerata, raspunsul este ca poti sa dai inaintea implinirii varstei de 18 ani fara nicio problema si gata. laughing

| a răspuns:

Salut,scoala de soferi se poate incepe face inainte de 18 ani, tu cand o sa te duci sa iti depui dosarul buletinul tau inca o sa mai fie valabil, atunci ti se fac toate actele necesare, iar dupa ce ai implinit varsta o sa te duci sa iti reinoiesti buletine, si nu o sa existe nici un fel de probleme!

| explică (pentru iwantananswer):

Mulțumesc frumos!