|

Buna.

Poate stie sa imi raspunda cineva.

Ieri m-a oprit poliția fiindcă am depășit limita de viteză în localitate și mi-au reținut permisul pentru 90 de zile(fiindcă nu am un an de experiență ca să reducă din zile). Faza e că am fost oprit de un agent care mergea într-o mașină oarecare, fără însemnele poliției pe ea sau ceva și din câte știu, legea spune că în această situație nu-mi poate reține permisul, corect? Și aș vrea să fac recurs, dar nu știu cum se procedează?

Dacă se poate un răspuns rapid... dau funda

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Depasirea limitei de viteza se poate dovedi doar daca ai fost prins de radar, indiferent de masina in care a fost agentul de politie care te-a oprit si a incheiat procesul-verbal de contraventie.
Daca tu crezi ca ai dreptate poti face plangere contraventionala la judecatorie, in termen de maximum 15 zile de la data p.-v.c.
Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.118.
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.  
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.  
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidente şi îi va restitui permisul de conducere."  

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Unde scrie în lege asa ceva?

| a răspuns:

Eu n-am văzut aproape niciodată radar cu însemne de poliție pe el, cine ți-a zis tie?laughing

Răspuns utilizator avertizat