| Kargu a întrebat:

Bună,pot merge cu o sabie in mana în orășelul copiilor?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti merge in mod legal, fapta constituie infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase  
  (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.  
  (2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."

| IgnatVictor a răspuns:

Sper că de lemn sau de jucărie. Pentru că altfel ar părea... neobișnuit.

| AMATTO a răspuns:

Poți.
Dar mai bine întrebai "Ce se întâmplă dacă merg... etc?"

| ionescuvasile007 a răspuns:

Daca esti in Craiova, da.

Întrebări similare