Asta suna a babă. Genul ăla de zgripțuroaica pe care vrei să-l scuipi cu acid de xenomorf când urcă scările. Și eu am avut una (slava Domnului stau la casa acum), in anii de după revoluție când nu prea erau legi moderne. Bătea din orice in țevi. Uneori la 4 dimineață doar că sa ne trezească. Ana m-am dus sus la ea și i-am zis că dacă mai bate in țevi le spun țiganilor - fierari unde sta sa vina să-i ia caloriferele. A murit cotoroanța cu frica in sân. De atunci am putut face chefuri de rockeri că nebunii de dărâmăm blocul, nimeni nu a zis pâs.
Dar sa revenim la cazul tau. Poliția nu prea are ce să facă și nici locala. Niscaiva amenzi de o parte și de alta. Chiar daca probezi speța cu material audio/video nu va aduce multe rezultate și nu cele pe care le speri. Exista metoda abordării pașnice. Te duci la femeie, cu o prăjitură, încerci să vorbești cu ea de chestii banale, (probabil e singură) sa o faci sa se simtă important ca om. Oamenii se deschid atunci (majoritatea) și se poate ajunge la un compromis, un armistițiu daca vrei. Există și cealaltă variantă in care îi poți pune in vedere legislația, faptul că încalcă regulile de conviețuire in comun. Se poate acționa în judecată, dar e un proces lung și complex, ai nevoie de martori stoici și multe dovezi. Poate cine știe, Providența va face o minune și cotoroanța își va da obștescul sfârșit. Oricum fii fericita că, daca există viața de apoi, o poți alerga cu bâta de baseball prin Rai sau unde o fi. Bafta.
Noi avem alta problema.
Vecina de sus, tot amenință că ne reclama pe cei care facem miros când gătim. Bate la toate apartamentele să vadă cine este "inculpatul".
Are probleme și cred că și vecina ta la fel.
Daca a chemat poliția și la vecinii de dinaintea ta, înseamnă că o au în evidenta.
Încearcă să vorbești cu un avocat.
Până rezolvi, nu fa dus după ora 22 și dacă te uiți la tv, sa fie fara sonor.