| Wordofthat999999 a întrebat:

Buna seara! Am o intrebare legat de o situatie mai complicata. Am un frate mai mare casatorit de cativa ani cu o fata si nu prea se mai intelegeau, ei doi ai au un copil impreuna dar problema e ca ea acum un an si ceva l-a inselat pe el si ea nu mai locuieste cu fratele meu. Ei doi locuiesc separat de un an si ceva cred, el tot a vrut sa se impace cu ea dar ea nu vrea sa se intoarca acasa, dar el o tot astepta plus ca ea a locuit o perioada la barbatul cu care l-a inselat pe fratele meu si am vazut poze cu ei doi pe Facebook impreuna dar acum ea nu mai locuieste la el. Ea s-a mutat la sora ei si fratele meu tot spera sa se intoarca acasa, dar ea tot a refuzat sa se intoarca. La un moment dat si fratele meu si-a gasit pe cineva si ea a aflat de ea si ma rog scandal si amenintari din partea ei catre fata cu care s-a intalnit fratele meu. Pana la urma fratele meu este om si ea refuza sa se intoarca acasa, se cearta si nu se mai inteleg, dar nu il lasa sa-si refaca viata linistit. El i-a propus divort si fiecare sa-si vada de drumul lui, au mers la notar acum cateva saptamani si joi trebuiau sa se prezinte la divort si ea a refuzat, ca nu are chef una alta si este a doua oara cand ei amana un divort, dar ea tot nu vrea sa se impace cu el si sa se intoarca acasa. Pai cum vine asta? Nu vrei sa divortezi de el dar nu vrei sa te intorci acasa si sa te impaci cu sotul tau? Pai daca nu ar vrea asta sa-si vada de drumul ei si el la fel si gata sa traiasca cu cine vrea ea si cum vrea ea. Ea oricum nu munceste plus ca mi se pare imatur modul ei de procedare ca a trecut atata timp si fratele meu nu poate trai asa pana la nesfarsit dar ea nu stie ce vrea. Dati-mi un sfat cum sa-l ajut ca asta este bataie de joc, cum ar putea el sa divorteze de ea? A spus ca nu mai poate trai asa si i-a spus asta de multe ori si cu frumosul, ca ori se intoarce acasa ori divorteaza si fiecare isi vede de drumul sau, ea are 25 de ani el 27. Multumesc

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In acest caz singura cale legala pentru divort este o cerere de divort depusa la judecatorie.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca sotia refuza in fata notarului sa se intoarca la barbatul ei, atunci notarul nu le poate desparti (prin acord comun), iar cele declarate se vor consemna legalizat.
In acest caz, actul de constatare facut de notar va fi proba decisiva in instanta, daca fratele tau va inainta cererea de divort in instanta, din vina sotiei.

| Salontanul a răspuns:

Dovezi ca a parasit domiciliul si poze in instanta.

| Dintrebare a răspuns:

Este clar ca aceasta casatorie nu mai are niciun viitor. Iar daca el este decis ca vrea sa divorteze, atunci opinia mea este ca fratele tau sa mearga la judecatorie si sa introduca cererea de divort.