anonim_4396
Întrebare recomandată | Anonim întreabă:

Buna Seara.
La vara ma duc la mama in Spania, am 16 ani. Voi pleca cu avionul ( compania Vueling), de la Bucuresti pana la Barcelona voi merge cu insotitor de bord. Maicamea mi-a cumparat biletul din Spania si mi l-a trimis prin posta, ei bine eu am biletul, dar FARA supraveghetor de bord. Urmeaza sa-l cumpar eu, dar problema e ca sunt din Slobozia si nu mi-ar face placere sa bat drum pana la Bucuresti sa cumpar din aeroport insotitorul de bord. Sunt curios daca pot cumpara de la o agentie de turism din Slobozia acest supraveghetor de bord. Am fost azi la o agentie de turism si mi s-a spus ca nu poate sa-mi cumpere supraveghetor de bord si ca trebuie sa-l iau de la aeroport. Alta problema ar fi ca trebuie sa-mi faca tata procura si nu stiu daca imi face notarul procura daca eu n-am inca supraveghetorul de bord cumparat. Stie cineva cum se face? Chiar nu e nici o sansa sa-mi cumpar supraveghetorul din oras de la mine?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuie sa ai o declaratie (nu procura) de la ambii parinti, nu numai de la tata, altfel nu vei fi lasat sa iesi din tara. In declaratie va fi desemnat ca insotitor major personalul de bord de pe avion, indicand doar compania aviatica si numarul zborului, nu trebuie indicat cu nume si prenume.
Mama ta poate face declaratia la o reprezentanta diplomatica a Romaniei din Spania (Ambasada ori Consulat) iar tatal tau la un notar public.
Din cate stiu unele companii aviatice nu cer plata separata pentru insotitor, altele s-ar putea sa ceara, asta o s-o vezi la fata locului. Declaratia este valabila asa cum am spus eu.

1 răspuns:
| FrumoasaTa a răspuns:

Nu stiu