|

Buna seara TPU, eu cu iubita mea avem o relatie de 9 luni de zile problema este ca ea este maritata din 2008.

Si vrea sa divorteze de respectivul.

Exista o cale prin care se poate divorta la distanta? Noi Arad si el Onesti, Bacau, cum se poate proceda?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu exista o asemenea cale, reclamantul este obligat sa se prezinte la procesul de divort, altfel se va respinge divortul.

| a răspuns:

Sa discute cu un avocat
Se intocmesc actele si se intalnesc la comun acord la un notar si aia e.

| a răspuns:

Pai. e posibil sa faca proces de divort si sa spuna cu martori ca sotul nu este acasa... adica a parasit o si o sa va divorteze instant

| a răspuns:

Trebuie sa ne spui mai pe larg. Cine deschide actiunea de divort si in ce judet.

Daca deschide el in Onesti, ea va primi instiintare la adresa din Arad. In instiintare scrie ce pretentii are el, ca reclamant. De exemplu, vrea ca cheltuielilede judecata sa fie suportate de ea, vrea sa o scoaat din drepturile asupra copiilor etc.
In cazul asta, dupa ce primeste ea insitiintare ca el a actionat divort, ea trebuie sa scrie un model de intampinare, in care va descrie la randul ei, pretentiile ei. Revenirea la numele anterior casatoriei etc.
Apoi, instanta va fixa o data la care sa se prezinte ambii la jujudecatorie.
Daca ea nu poate veni, se amana data. Si tot asa de 3 ori, pana se va judeca in lipsa ei. Insa va suporta cheltuielile de judecata.
Ca sa termien mai repede, ea poate scrie instantei judecatoresti, catre presedinte, o scrisoare in care sa explice faptul ca distanta si situatia materiala sunt piedici pentru a ajunge in judetul unde se judeca divortul. Si va ruga/cere presedintele sa judece in lipsa ei la prima infatisare.
Asta in caz ca el baga divortul si nu ea.

Daca ea baga divortul, atunci este in calitate de reclamant si este obligatoriu sa se prezinte, altfel, instanta va respinge cererea ei si va trebui sa deschida alt proces. Alti bani, alta distractie.
Sau, cum au spus altii, ca parat, poti palti un avocat sa o reprezinte in judetul unde se judeca. Dar mai simplu cum am spus mai sus, faci intampinarea in care ea isi expune pretentiile, mai apoi scrisoare catre presedinte in care roaga presedintele sa judece in lipsa ei pe motiv ca nu are bani (poftim!) si va atasa un docuemnt din care reiese situatia financiara. Daca e salariata.
Tu ai scris ca ea vrea sa divorteze. Atunci ea e i calitate de reclamant si neaparat ii trebuie avocat platit, iar la proces trebuie sa se prezinte.


O metoda mai putin costisitoare pentru ea este sa ia elgatura cu el si sa-l convinga sa actioneze el in judecata. Numai daca nu sunt copii la mijloc, averi de impartit etc. pentru ca va pierde. depinde si motivul despartirii.