| tonyc7 a întrebat:

Buna seara. Vad tot mai multe cazuri de politisti care incalca legea sau care nu-si fac treaba in mod corespunzator. Abuzurile si musamalizarile de caz sunt cele mai intalnite greseli pe care le fac. Nu mai vorbesc de dispretul unora din ei cu care trateaza cetateanul simplu.
In cazul in care candva ai de-a face cu un astfel de Garcea, unde sau cui il poti reclama? Exista vreun for ori vreun site cu astfel de sesizari in care cei reclamati sunt insasi politistii care calca stramb?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In asemenea cazuri poti reclama la seful politiei din care face parte sau la seful politiei judetene.

| mgtow a răspuns:

Cea mai buna solutie e sa fim mana in mana cu interlopii / facem un acord cu ei sa se ocupe de smecherii aia care trateaza ne-corespunzator omul cinstit si am scapat de stres. Am auzit ca politistii noi intrati sant mai cumsecade. Sa se pensioneze generatia veche conteaza

| Wr3nch a răspuns:

Si daca ar fi ar foi degeaba. Doar daca il reclami la sectia de care tine le ''pasa'' on teorie.

| Zuzu1991 a răspuns:

Poti sa te duci la biserica si sa ii pui acatiste
in rest, in tara asta e o imbecilitate ABSOLUT ABSOLUTA:
unde te duci sa reclami?
la sectia de politie la care lucreaza respectivul
ADICA?!?
o sa fie investigat de proprii lui colegi, care vor fi "impartiali"
pe bune?!? pe bune?!? PE BUNE?!? PE BUNE?!? PE BUNE?!?

| Dintrebare a răspuns:

Poti sa faci o reclamatie catre conducatorul unitatii unde lucreaza. Sau daca e vorba de coruptie poti reclama la directia generala anticoruptie. Evident ca pentru a avea succes, va trebui sa ai probe, care sunt destul de greu de obtinut. Ori prinzi momentul pe o filmare cu telefonul, ori exista martori care vor sa se implice. Exista art si in codul penal despre purtarea abuziva a celor aflati in exercitarea atributiilor de serviciu. Daca si cum se iau masuri, nu stiu ce sa zic. Dupa cum se vede pe la stiri, nu prea se iau masuri nici cand se intampla chestii super grave. Deci daca te injura un politist sau iti vorbeste urat, slabe sanse sa ai succes cu demersul.

| Schizotix a răspuns:

Bun venit in Romania!
Tocmai asta ziceam si eu mai inainte la un raspuns. 'Laudam'' politia.
Nu cred ca ai ce le face. Cauta sa nu prea ai nevoie sau contacte cu ei