| IloveUfrv a întrebat:

Buna! Sunt intr-o situație in care nu știu ce sa fac, nu este doar o intrebare anume. Ma deranjeaza ca prietenul meu fura excesiv de mult din magazinele tip profi (prin excesiv ma refer da la 22 de ani toți banii de care are nevoie ii face doar din asta) și apoi vinde lucrurile respective in diverse locuri precum florării, covrigăriile Petru, in piața la diverse persoane ( peste tot unde are "relații" ca sa spun așa cu diverse persoane care vor sa cumpere lucruri utile precum conserve, șampoane, deodorante, cafea, inghetata, ciocolata etc. la jumatate de pret). Spre exemplu dacă fura 10 șampoane de la head&shoulders care costa 22 de lei parca acelea mari el face 100 de lei. M-am dus la toate profi-urile din oras și le am arătat poza lui și le-am spus sa nu-l mai primească in magazin. La un singur magazin am avut succes unde am vorbit cu șeful de magazin care a fost receptiv deoarece a sesizat de mult problema și a fost bucuros ca a stat de vorba cu mine, dar din cauza lipsei de interes a celorlalți angajați nu s-a rezolvat problema. Una din întrebările mele ar fi dacă este legal ca femeile care cumpara produse de la el sa facă asta? Și ce alte lucruri as mai putea sa fac. Dacă nu este legal as putea măcar anunța poliția sau sa ma duc la fiecare dintre femeile acelea in parte sa le ameninț cu poliția? Sunt metode disperate dar nu mai rezist. Pe lângă aceasta problema mai sunt și multe altele. Este violent, se drogheaza, are crize etc.

5 răspunsuri:
| Moonfl0wer a răspuns:

Magazinele astea nu au camera de supraveghere sau poarta care piuie la iesire/ paznici sa il prinda si sa-l duca la politie? Daca l-ar prinde politia si i-ar face dosar penal + o amenda si 2 capace de la paznici iti garantez ca nu o sa mai continue mult cu asta.
Sfatul meu e sa nu faci nimic si sa il lasi in voia lui, nu merita sa faci eforturi pentru un asa ratat, scapa de el si gata.

| IloveUfrv explică (pentru Moonfl0wer):

Magazinele profi au camera dar nu in toate locurile. Problema sunt oamenii care lucrează acolo ce sunt complet Dezinteresați de orice. El nu are nicio jena sa fure ori de la camera ori de unde nu-i. La profi urile care au gardian s-a mai întâmplat uneori(nu foarte des) sa fuga gardianul după el. El ori fuge de nu l mai prinde nimeni, ori dacă apuca gardianul de el se întoarce și ii da in bot. Nu știu cum poate omu asta sa facă atâtea și sa scape de fiecare data. O fi și faptul ca oamenii in țara asta nu știu sa și apere bunurile și drepturile.

| johnnny123 a răspuns:

Pot să te întreb de ce stai cu un om violent care se droghează și fură? Chiar atât de mult îl iubești?

| IloveUfrv explică (pentru johnnny123):

Din pacate am pierdut prea multe lucruri pentru el și el nu e chiar un om rău in felul lui, doar Ca așa a fost învățat pana acum

| johnnny123 a răspuns (pentru IloveUfrv):

Și crezi că dacă rămâi cu el îți vei mai recupera ceva din ce ai pierdut? Din contră, vei pierde și mai mult... anii, tinerețea, șansa la un viitor mai bun.

Asta cu "nu e chiar om rău, dar așa a fost învățat" este o poveste de adormit copiii. Fiecare om alege cum să-și trăiască viața. El a ales să se drogheze, să fie violent și să fure. Nu a făcut niciun efort să-și îndrepte viața și este posibil să nu o facă niciodată.