|

Buna, TPU! Am o întrebare. Dacă un om era lovit, cu sânge pe fata și merge mai multă lume sa îl întrebe ce a pățit și el da vina pe noi și după noi chemam poliția și poliția ne ia datele, adică numele, prenumele, nr tel, data nașterii (sau CNP) și după ne întreaba dacă vrem sa depunem plângere (ca ne agresase) si noi spunem ca nu, primim ceva acasă? Vreo declarație ceva? Ca nu as vrea sa știe părinții.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde de ce se intampla in continuare, mai ales daca respectivul face sau nu plangere penala pentru infractiunea de lovire sau alte violente si impotriva cui face plangerea.
Daca nu depune plangerea in maximum 3 luni de la data faptei atunci nu se mai intampla nimic, nu veti fi chemati la politie si nu primiti nimic acasa.
Daca face plangerea in termenul respectiv si o face impotriva voastra atunci veti fi chemati la politie pentru a da explicatii si posibil sa fiti invinuiti de lovire, depinde si de varsta voastra, respectiv daca aveti sau nu peste 14 ani.
Daca face plangerea impotriva altei persoane atunci este posibil sa fiti chemati ca martori, daca ati vazut ce s-a intamplat.
Fiind intrebati daca vreti sa depuneti plangere si ati spus ca nu atunci nu mai primiti nimic acasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă nu sunteți vinovați nu ar trebui să primiți nimic acasă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu primești nimic decât doar dacă acea persoana depune plângere la randul ei... Atunci veți fi chemați ca martori/suspecți...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează