|

Buna TPU! Daca am anmeldung facut in Germania si il prezint la trecerea frontierei, mai am nevoie de procura parintilor?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Intrebarea ta este foarte neclara si lipsita de detalii. Am verificat si anmeldung inseamna inregistrare si asta nu lamureste cu nimic intrebarea.
Da detaliile necesare, respectiv unde ai domiciliul in acte (Romania sau Germania), de unde vrei sa pleci (din Romania in Germania sau invers), daca esti minor sau major si o sa-ti dau un raspuns concret.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioandelasal):

Sunt persoane care stiu in tocmai despre ce am intrebat, de asta intrebarea nu e conreta. Stiu ca legea acum iti permite sa mergi in Germania cu un alt adult in afara de parinti, fara procura, daca ai deja anmeldung facut acolo. Anmeldung este ca un buletin la noi, iar daca il ai, poti calatori in Germania fara procura. Stiu de la cineva care a facut asta, dar a calatorit cu masina. Eu intreb ca sa fiu sigura ca nu imi mai trebuie si procura deoarece vreau sa calatoresc cu avionul si m-am gandit sa intreb pe cineva care stie sigur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexandrastefaniaualy):

Da, se permite in anumite situatii speciale, conform art.30, alin. (6^1) din L.248/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
" (6^1)Prin excepţie de la prevederile alin. (1) lit. b) şi d), declaraţia celuilalt părinte, declaraţia ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredinţat minorul, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească, a părintelui supravieţuitor sau a reprezentantului său legal, privind acordul acestora cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate la ieşirea din România, nu este necesară atunci când minorul cetăţean român cu domiciliul sau reşedinţa în ţara de destinaţie se deplasează însoţit în condiţiile prezentului articol, în această ţară."
Insotitorul poate fi si personalul de bord de pe avion, unele companii aviatice percep o taxa pentru acest serviciu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează