|

Buna TPU. Daca au sunt proprietar al unei clădiri si vreau sa o vand' trebuie sa semneze si sotia mea pentru asta? Sau doar eu. Cand am cumparat nu eram căsătoriți.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii si nu vor face obiectul vreunui eventual partaj nici dupa 245 ani de casatorie si nici dupa 5 ani.
Daca veti avea ghinionul sa decedati inaintea sotiei, chiar si a doua zi dupa casatoria legala, sotul supravietuitor va culege intraga mostenire numai daca nu mai sunt alti mostenitori (nu numai copii, ci mostenitori pot fi si parintii sau alte rude apropiate).
Art. 972.Noul cod civil.
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:
a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului;
b) o treime din moştenire, dacă vine în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
c) o jumătate din moştenire, dacă vine în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
d) trei sferturi din moştenire, dacă vine în concurs fie cu ascendenţi ordinari, fie cu colaterali ordinari ai defunctului.
Apoi, asa cum bunurile dvs. dobandite dinainte de casatorie sunt bunuri proprii, tor asa creditele sotului dinainte de casatorie sunt proprii si nu pot fi acoperite cu executarea averii dvs. proprii, ci numai cu bunurile ipotecate prin contractul de creditare.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Bunul dobandit inaintea casatoriei este bun propriu si doar tu figurezi ca proprietar in Cartea funciara. Asa fiind este destul ca numai tu sa semnezi contractul de vanzare-cumparare in fata notarului public.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E bun propriu, nu e bun comun. Si banii rezultati sunt bun propriu, ai de grija sa poti demonstra ca bunul ce il vei cumpara e cumparat tocmai cu banii astia. In felul asta, si acela va fi bun propriu. Cine stie ce se poate intampla in viitor. Iar actul trebuie sa il semnezi doar tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează