|

Buna.TPU doresc sa ajut pe cineva si sa ii trec masina pe numele meu. As dori sa stiu daca risc ceva? Gen amenzi etc vin pe numele meu? Cel mai detaliat raspuns, ofer funda

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Să înțeleg că ți-o vinde ție formal și o conduce el tot timpul.
Poate el avea probleme când conduce o mașină care nu este a lui, căci toate actele mașinii sunt pe numele tău. Astfel, chiar dacă ți-a vândut-o ție în acte, fără un act de custodie legal fără permisiunea ta legală, el nu se poate afla la volanul unei mașini care nu îi mai aparține. Dacă face un acsident cu mașina ta, RCA este al mașinii, care este pe numele tău. Apare o treabă complicată cu asigurarea. Nu ești tu vinovatul de accident dar prin asigurarea mașinii în proprietatea ta, tu trebuie să rezolvi toată problema legală. La extrem, dacă el comite o infracțiune cu mașina ta, mașina este confiscată, ți se confiscă ție iar pentru că ai pus-o la dispoziție poți fi considerat complice și să fii nevoit să demonstrezi că nu este așa. Așa că te poți întâlni cu surprize la care nu te aștepti și a căror nivel de complexitate legal și financiar să nu ai habar. Mai bine să nu te legi la cap cu așa ceva.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Mașina lui este un bun în proprietatea lui.
Nu poți să faci acte în care mașina să fie pe numeie tău fără ca mașina să schimbe proprietarul printr-un act. Astfel acest act poate fi de donație sau de vânzare. Dacă este pe numele tău, orice responsabilitate rezultând din faptul că ești proprietar îți revine ție. iar el nu nai are de a face cu ea. în nici un fel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Pai masina a fost luata in leasing. A achitat-o insa nu o poate trece pe numele lui ca are niste datorii la o banca. Si da, declara gen ca mi-a vandut'o mie pentru o anume suma. Dar nu vreau ulterior sa ma trezesc cu surprize ca de exemplu accidente sau amenzi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează