| Deviss a întrebat:


Locuiesc in Germania.
Am o fetita de 6 luni ( nascuta aici in Germania ) si imi expira bulentinl pe 29.11 anul acesta.
Am fost la ambasada Romaniei de aici si i-am facut la fata certificat romanesc si peste 3 saptamani urmeaza sa ii vina si pasaportul. Deci eu nu mai ajung sa am buletinul valabil cand o sa il ridic.
Intrebare : daca imi fac eu pasaportul aici la ambasada, nu o sa am probleme cand o sa imi fac buletinul in Romania?
Cunosc pe cineva care a facut pasaportul la ambasada in Germania, i-au trecut domiciliu din Germania si cand s-a dus sa isi faca buletinul in Romania a avut probleme, nici nu se mai putea intoarce in Germania nu stiu cat timp pana nu a lamurit actele.
Nu stiu, dati-mi niste idei va rog cum sa procedez :
Mentionez ca iau ajutor social dupa fata aici. Si nu pot sta cu actele expirate.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si de ce n-ai solicitat si tu pasaport atunci cand l-ai cerut pentru fetita? Doar stiai si atunci ca iti expira cartea de identitate. De asemenea puteai depune actele si pentru cartea de identitate, se putea chiar cu 180 de zile inainte de expirare si rezolvai usor.
Poti sa le depui si acum doar ca nu o sa primesti noua carte de identitate inainte de expirarea celei actuale. La fel poti depune actele si pentru pasaport, vei primi pasaportul tot dupa expirarea CI. Si in pasaport se trece domiciliul din Romania pe care il ai, nu soliciti sa fie trecut cel din Germania.
Mai exista o alta singura solutie: te reintorci in tara si depui actele pentru CI la SPCLEP de care apartine domiciliul tau, o vei primi in cca 10-15 zile si o poate ridica si altcineva, pe care il imputernicesti printr-o procura speciala.

| Quassaar a răspuns:

De ce nu ceri informații de la consulatul român din zona in care locuiești? Poți să suni sau sa trimiți mail.