| JaneRichardR a întrebat:

Buna TPU! Vreau răspunsuri serioase fara batjocora, este ceva foarte serios! Cineva a depus plângere împotriva mea fără că eu sa fiu vinovat și nu îmi aduc aminte nimic din acea acuzație pentru că eu sunt nevinovat, părerea mea este că cineva mi-a făcut felul iar poliția a zis că mă mai cheamă, mai îmi trimit citații și că o să mă închidă! Întrebarea mea este pot sa ii dau in judecata pe polițiști și pe cel care mi-a făcut plângerea daca eu nu am nicio vina? Și cum aș putea să fac asta? Pentru că momentan nu lucrez și nu am bani de avocat! Vreau soluții pas cu pas cum sa-mi fac dreptate și să-i dau in judecata daca nu am bani de avocat! Vreau soluții! Dau funda! Mulțumesc!

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Fara probe si dovezi nu patesti nimic, in instanta de ajungi le zici versiunea ta si vezi ce iese. Politistii nu pot fi trasi la raspundere doar daca faci o plangere via politiaromana.ro unde ti se cere CNP si oferi detalii in amanunt, o poti face chiar acum daca e. Au fost cativa oameni nevinovati unul a stat 10 ani in puscarie fara rost. in ro

| JaneRichardR explică (pentru mgtow):

Zici că polițiști nu vor fi trași la răspundere doar daca fac o plângere, ce ar trebui sa fac sa mă duc la tribunal sau unde mai trebuie să mă duc că sa ii pot da in judecată că mă amenința că mă inchide că nu știu ce mai pățesc eu fiind nevinovat! Ce as putea sa fac cu ei!

| mgtow a răspuns (pentru JaneRichardR):

Trimite un mesaj acolo cu povestea ta sa investigheze direct din sediul central si poate scapi ba chiar ala care iu face rau poate face racoarea in locu tau

| JaneRichardR explică (pentru mgtow):

Si unde trebuie sa mă duc că sa fac această plângere, in sediul poliției unde am fost audiat nevinovat sau la tribunal? Unde să mă duc și ce să fac că sa ii pot da in judecata? Cred că am dreptul sa dac asta atât timp cât eu sunt nevinovat!

| JaneRichardR explică (pentru mgtow):

Mulțumesc frumos. Și dacă mi as angaja avocat din oficiu as avea un avantaj în privința mea?

| mgtow a răspuns (pentru JaneRichardR):

Aia nu-s buni de nimic

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru JaneRichardR):

Nu iti angajezi, ci ceri un avocat din oficiu. De altfel daca te pun sub acuzare si nu ai avocat sunt obligati sa-ti puna avocat din oficiu.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Daca lucrurile stau asa cum spui, se desprind cateva probleme.
1. Problema vinovatiei tale. Daca cel care a facut plangerea are dovezi - chiar false - trebuie sa le combati. De aceea iti este necesar un avocat, chiar si din oficiu.
2. Impotriva celui care ti-a facut plangerea, poti sa faci si tu plangere, dar numai dupa ce se constata ca esti nevinovat. Impotriva acestuia te poti indrepta si in civil (cererea o faci in plangere) pentru daune morale. Doar ca pentru daune morale trebuie sa achiti o taxa de 10% din suma ceruta.
3. Impotriva politistilor poti sa faci plangere la esaloanele superioare ale politiei pentru amenintare. Asta poti sa o faci si acum.
4. Atentie la ce declari si mai ales ce se scrie in declaratie. Sa citesti declaratia dupa ce s-a intocmit - daca este intocmita de politist - si sa ceri sa fie modificat, daca sunt greseli. Daca nu vrea sa o corecteze, nu o semnezi.