Este excelent ca au pus limitator. Oricum e localitate si mergi cu maxim 50km/h, nu e deloc dificil sa incetinesti la limitator, iar pietonii din sat sunt mai in siguranta...
Nu e dificil este deranjant, este un bumper foarte înalt
Mergi încet. Și toată lumea e în siguranță.
Așa este românul, pune carul înainte de bou și vrea să meargă bine căruța! În primul rând, loc de joacă nu se poate face pentru că, probabil, primăria nu are un teren al ei suficient de mare pentru un loc de joacă. În al doilea rând, probabil nu sunt bani!
Dar, ca o soluție, poți cere audiență la prefectul județului, la președintele consiliului județean, să spui problema și să se încerce la nivel de județ de găsirea de fonduri pentru a se realiza un loc de joacă, iar strada să fie doar pentru mașini!
Dar, referitor la limitator, probabil că sătenii s-au săturat de șmecherii cu bolid, care au lipit cu superglue piciorul drept pe accelerație și nu mai încetinesc când intră și traversează localitatea! Eu, nu cred că ți-ar plăcea să treacă prin fața casei mașini cu peste 100 km/h în permanență, fără să mai poți traversa ca adult în siguranță, de pe o parte a alta a străzii!
Deci înainte de a arunca cu "pietre" în săteni că au cerut montarea limitatorului, aruncă cu "pietre" în toți proștii cu carnet auto care consideră indicatoarele rutiere opționale, iar traversarea unui sat o fac cu viteză de raliu!
Au spații destule unde să se joace, doar ca părinții sunt preocupați doar să iasă în drum în fața porții iar copiii se tăvălesc pe asfalt și desenează cu cretă, părinții în special stau cu nasul în telefon. A mai fost montat acum 2 ani dar din 2 bucăți, anul trecut nu au pus pentru ca s-a luat cineva de ei, iar anul asta părinții personal au montat și l au pus în în curbă și foarte înalt. La nici 60m de unde stau copiii este căminul cultural unde este spațiu destul și leagăne special puse pentru ei, dar părinții nu se duc deoarece nu susțin partidul primarului dar când este vorba să monteze ei bumper se milogesc la primar. Nu ai unde să prinzi viteză pentru ca loc drept nu este nici 60m, este drum îngust și compus din curbe tot înguste. Anul trecut unul dintre copii a așteptat să ajung în dreptul lui și apoi a aruncat o mașinuță de jucărie în fața mașinii mele iar mămica râdea. Acel bumper nu face decât să fie incomod, nicicum protecție pentru ca la cat i-a dus capul l-au montat în curbă.
Atunci, mergeți la Direcția județeană de protecția copilului și sesizați cele descrise aici! Faceți reclamație împotriva părinților, dacă spuneți că există un loc de joacă. De asemenea, mergeți la administratorul județean al drumului, dacă e DJ, aparține de Consiliul județean, daca e DN, aparține de CNAIR, dacă nu greșesc! Plus, plângere la Poliția județeană, pentru montaj ilegal de limitator.
Probabil limitatorul de viteză e amplasat la intrarea în sat,și el nu e pus acolo doar pentru că așa vrea părinții,fiindcă nu părinții au montat acel indicator,și nu poți să ceri numai tu singur să nu mai fie limitator în aceea zonă, fiindcă dacă te va vedea singur nu te va băga nimeni în seamă, și e posibil să te faci și de râs, poate să zică că din tot satul, numai tu nu ai loc de acel indicator
Te contrazic, părinții l au montat
Nu sunt numai eu deranjată, la începutul satului este montat indicatorul, acolo în principal la toate casele există copii, părinții preferă să iasă în fața porții și să îi țină pe drum, undeva la nici 80m există căminul cultural (loc unde mă scotea și mama când eram mică, și majoritatea părinților chiar dacă erau 2km de mers). Acolo primarul le-a montat și leagăne momentan, dar părinții nu susțin partidul primarului milogindu-se să le pună bumper, asta treaba de acum 2ani unde a fost montat bumper din 2 bucăți fix unde este drumul drept. Anul trecut nu a mai fost montat bumper deoarece unii șoferi au "amenințat" părinții ca nu este normal ca ei să stea pe telefon și copiii tăvăliți pe asfalt dar au pretenții la bumpere, între timp anul trecut deja se obișnuise șoferii și mergeau încet în zona, în schimb anul acesta eu personal am prins părinții când montau bumper, și în curbă și foarte înalt. Acum sincer personal te ar deranja și pe tine, având în vedere ca acolo nu ai cum să mergi cu viteză pentru ca este drumul îngust și compus din 2 curbe înguste, măcar de îi ducea capul și îl montau pe loc drept, dar l au montat în așa fel să nu îi deranjeze pe ei la condus, ca acum 2 ani când l au montat din 2 bucăți și ei îl ocoleau. Nu sunt rea dar până la urmă este deranjant…și nu doar pentru mine, pentru majoritatea șoferilor. La începutul satului locuiesc aceste "spume" de părinți " responsabili" care nu sunt în stare să ia copilul tăvălit de pe jos când vine mașina, îl ridică târziu când deja trebuie să oprești mașina. Ridică copilul și rade "a prost"
Bună! Înțeleg că te deranjează limitatorul de viteză din sat, mai ales dacă e prea înalt și mulți șoferi nu sunt de acord. E probabil pus pentru siguranța copiilor, chiar dacă nu e școală sau trecere acolo, iar cererea părinților contează pentru primărie. Ca să-l scoți, adună susținere de la alți localnici, fă o petiție către primărie cu argumente (de ce nu e necesar, alternative ca indicatoare sau loc de joacă) și depune-o oficial. Fii calm, propune soluții și, dacă crezi că nu e montat legal, sesizează poliția rutieră.
Am trimis mail, aștept să se facă luni…deja majoritatea locuitorilor au sunat la primărie pentru ca și ei sunt deranjați
alexandrughelber întreabă:
GamingSoloInRetea întreabă: