| Armyanka a întrebat:

Buna. Unui prieten i s-a retinut permisul pentru accident cu vătămare corporala pe scuter(a căzut și s-a accidentat singur, din cauza unei mașini, nu a fost nimeni rănit, doar el). Parchetul a clasat dosarul.Care sunt pasii de urmat pentru recuperarea permisului? Țin sa menționez ca accidentul s-a petrecut in București, iar el sta in cealaltă partea a țării, trebuie sa meargă personal înapoi la București ca sa își ridice permisul sau ii va fi trimis la domiciliu?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va merge pentru restituirea permisului, avand actul cu solutia de clasare, la Politia rutiera din judetul de domiciliu, acolo se trimite permisul retinut in oricare parte a tarii.

| Simpatik a răspuns:

Pai din cate ai scris tu "din cauza unei masini", nu a fost din cauza unei masini ci din cauza lui, el fiind vinovatul, daca cel care conducea masinul era vinovatul atunci prietenului tau nu i se retinea permisul!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să ceară recuperarea permisului acolo unde este el.

| mi25 a răspuns:

Permisul retinut se trimite la compartimentul rutier din Inspectoratul de Politie Judetean de pe raza de domiciliu al detinatorului.

| mi25 a răspuns:

In aspunsul anterior am fost putin cam superficial.
Da, permisul poate fi la Brigada rutiera Bucuresti sau la Serviciul rutier al Politiei judetene unde are domiciliul, in functie de:
1. Timpul care s-a scurs de la clasarea dosarului.
2. Daca s-a dispus aplicarea unei sanctiuni contraventionale.
Ca sa fiu mai explicit:
Atata timp cat s-au facut cercetarile de procuror, permisul a ramas la dosarul cauzei. Acesta, dupa clasare, a fost depus la Brigada rutiera Bucuresti, unde a stat 15 zile de la data confirmarii de catre el, a aplicarii unei eventuale contraventii.
Dupa aceste termene permisul a fost trimis la politia judetului de domiciliu al lui.
daca nu a fost aplicata sanctiune contraventionala, permisul a fost trimis la judetul lui de domiciliu.
E putin mai incurcat, dar astea sunt hatisurile birocratiei.

| Armyanka explică (pentru mi25):

A fost pana la poliția de la județul lui de domiciliu și a zis ca trebuie sa trimită ceva la București. dar nu știu ce

| mi25 a răspuns (pentru Armyanka):

Sa trimita Permisul de conducere, Decizia procurorului ca a fost scos de sub urmarire penala, eventuala sanctiune primita.

| mi25 a răspuns (pentru Armyanka):

Cand este vorba de cercetare penala termenele depind de acesta.