|

Buna, vreau sfaturi pentru cumpararea unui spray cu piper. Nu am nevoie de ceva permis nu?

Si paralizant iritant lacrimogen afecteaza si cainii? Si daca sa zicem sare un caine la mine si dau cu spray nu moare nu? =]]

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mda,nu pune botu la pustani astia de 14 ani care spun prostii.
Fii atent, sprey-urile alea sunt non letale. Piper si ardei iute, ori in ochii ori in gura, il pui la punct.Eu lucrez la paza,am asa ceva,m-am jucat cu asa ceva,am dat si la un caine(bine,nu l-am nimerit,doar am dat pe langa el si a fugit de nu mai s-a apropiat de mine,era un simplu caine maidanez, fara sa imi fi facut ceva, eram curios) E sprey cu piper, nu e arma alba, poti sta linistit, e 30 40 de lei unu, te doare la basca.Nu ai voie sa intri cu el in banca, sau la scoala.Ai grija ce faci cu el, poate fi periculos folosit prost!

8 răspunsuri:
| a răspuns:

N-ai nevoie de nici un act pentru cumparare sau detinere dar n-ai voie sa-l porti in anumite locuri sau la anumite evenimente si nici sa-l folosesti fara drept, fapta constituie infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase  
  (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.  
  (2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."
Afecteaza si cainii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In raport cu organele statului aceste sprayuri sunt din categoria arme albe, mai ales cand sunt folosite pentru a sustrage, a talhari etc si chiar daca la o perchezitie aleatorie sa-i spunem esti gasit cu asa ceva vei primi amenda si se va confisca.
Raportat la faza cu cainii, cred ca poti folosi fara probleme pe cainii comunitari, ai strazii, vorba ta mai bine sa sufere ei decat tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este ilegal sa detii astfel de spray

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Nu ai nevoie de permis
2. Majoritatea spray-urilor paralizante cu piper sunt eficiente "atat impotriva animalelor agresive cat si impotriva oamenilor" - copiat din descrierea unui produs
3. Nu moare - spray-ul are aceleasi efecte asupra cainilor ca si asupra oamenilor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De permis nu e nevoie, dar nustiuce politista a dat cu un spray care nu era din dotarea standard si prea de aproape, iar infractorul pedofil a murit, deci fi atenta cu asta

iar la animale, in mod explicit, caini, uneori cica ii poate inebuni si sa te atace mult mai rau, deci fi atenta si la asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai nevoie de permis. Animalele sunt mai afectate decat omul dar de la un jet de spray nu va muri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai nevoie de permis.
Nu cred ca moare daca ii dai cu spray, dar nu ai nici garantia ca o sa scapi cu tot cu spray te poate face praf, trebuie sa stii sa il utikizezi daca e vant in ziua respectiva si dai cu spray iti vine tie in ochi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Veganii vor fi **triggered*** deranjati
Ei bine scuza-ma/ Eu nu las un caine sa ma sfasie doar de dragul iubirii animalelor. Plus dau pe el doar in cazul in care sare pe mine. keep calm probabil nu va sari niciodata dar e cat un taur de mare laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează