| Stelian2015 a întrebat:

Buna ziua. Am avut la Tg Jiu niste animale in adoptie, doua pisici si un caine (au crescut de mici laolalta) si erau cazati in curtea unei firme de constructii aflata la marginea judetului, intr-un padoc construit pe pamant nu pe ciment, nu cu canalizare (au cumparat parintii mei gardul, custile...) spatiu ne-a fost oferit de adminul firmei (firma era un depozit mai mult nefolosit) Erau ingrijiti, aveau mancare zilnic. Cand era ploaie se forma noroi mult pe jos. Nu era spatiul meu ca sa pot cimenta sau sa duc pietris. Dar in rest aveau custi. Erau vaccinati si au CIP pe numele tatalui meu. Adminul firmei mai tinea cainii lui cei cinci intr-un alt padoc. Ai lui erau intr-o stare destul de critica aratau rau, nu se prea ocupa de ei dar le mai duceam eu mancare. O asociatie a fost sesizata de cineva si adminul fost santajat cumva (asa spune el) incat a a fost obligat sa isi dea animalele pana la ultimul. Cel de la adapost a facut presiuni si asupra noastra de doua saptamani sa ii predam animalele la asociatie - adapost (ei fac pe Dumnezeii in fata oamenilor, dar transporta animalele in strainatate pe motiv ca ii da spre adoptie dar cine stie unde ajung)
In lipsa noastra adminul de ciuda (cred) a rupt cu clestele si lacatul de la padocul unde se gaseau animalele noastre, cu toate ca erau cipate.

Ce masuri pot lua impotriva lui si daca pot face ceva in aceasta privinta?
Avea dreptul adminul ala sa rupa lacatul fara acordul parintilor si sa dea animalele mai ales ca sunt cipate si fara acte de donatie, fara nimic?
Ce pot face? Daca il dau pe mana justitiei pe cel care conduce asociatia avem sanse de castig? E vreo lege in favoarea noastra?
Daca domnul ioandelasal vede il rog sa raspunda. Multumesc tuturor

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Problema este ca adapostul era pe terenul proprietatea altuia si nu rezulta, din ce ai scris, ca l-ati fi inchiriat sau ati fi obtinut vreun alt drept, de fapt rezulta ca ati fost doar tolerati.
Sigur ca respectivul nu avea dreptul sa va faca distrugeri la adapost, legal era doar sa va solicite sa va luati animalele de acolo, intr-un termen oarecare si erati obligati sa o faceti.
Nu avea dreptul sa dea el animalele si asociatia nu avea dreptul sa le ia, pentru asta puteti da in judecata atat persoana respectiva, cat si asociatia, solicitand restituirea animalelor. Bineinteles ca in prima faza va trebui sa incercati restituirea amiabil si poate se rezolva.
Atentie: daca se ajunge la proces va trebui, eventual, sa demonstrati ca aveti unde tine animalele in conditii bune.

| Stelian2015 explică (pentru Ioandelasal):

Nu am spatiu unde sa imi duc animalutele deocamdata. crying Ele sunt toate cipate.
Daca cei de la adapost le fac disparute (imi zic si mie ca au murit sau ca au fost date in Germania)
CE POT FACE IN ACEST CAZ? Normal era sa semneze un act de donatie, dar asociatia le-a luat fara acte!


Eu eram foarte atasat de ele, mi frica ca nu supravietuiesc fara prezenta mea.
VA rog ajutati-ma cu indrumari, rog din suflet.
Noua ne-a zis de doua saptamani sa le luam dar nu am reusit sa le gasim un alt adapost. In acest caz, adminul tot avea dreptul sa imi rupa lacatul de la gardul animalutelor?

Trei caini dintre de ai lui au murit deja in adapostul asociatiei, cei de acolo acuzand ca au murit de "inima". Se poate asa ceva? la firma acestui individ nu aveau nimic, desi erau batrani dar fix atunci sa moara dupa ce au ajuns la o alta locatie?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Stelian2015):

Poti solicita despagubiri pentru cele moarte si cele date.

| Stelian2015 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc tare pentru sfaturi. Sunteti un geniu. Dumnezeu sa va implineasca toate cererile. Sănătate multa!

| Stelian2015 explică (pentru Ioandelasal):

V-am trimis un mesaj privat.

| Stelian2015 explică (pentru Ioandelasal):

Nu ati primit mesajele mele?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Stelian2015):

Le-am primit si ti-am raspuns ieri, nu stiu de ce nu le-ai primit.

| Stelian2015 explică (pentru Ioandelasal):

Imi cer scuze dar la mine nu apare nimic decat mesajele mele.
Le puteti da copy si sa mi le trimiteti din nou? Va rog mult.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Stelian2015):

Nu pot sa ti le retrimit deoarece le-am sters astazi, impreuna cu mesajele tale, de regula nu pastrez mesajele.
In esenta iti pot spune, mai ales avand in vedere ultimul mesaj al tau, ca poti spune administratorului ce ti-a scris proprietarul si ca o sa-l dai in judecata daca iti da animalele.
De asemenea poti sa spui celor de la adapost ca n-au dreptul sa-ti ia animalele si ca o sa-i dai in judecata daca le iau fara acordul tau.

| Stelian2015 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc!

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ți-a răspuns ioandelasal. Eu am acelaș punct de vedere.
Dacă ai unde să le ții și poți să le recuperezi, ai o șansă.