Întrebare recomandată |

Buna ziua, am doar 16 ani, dar ma descurc foarte bine in domeniul IT. Recent, am reusit sa prind niste proiecte pe care le-as putea realiza si as putea multumi clientii. Problema insa ar fi partea legala. PFA nu pot obtine deoarece am numai 16 ani. Ma gandeam totusi, impreuna cu familia mea sa iau un AF. Problema aici este faptul ca ti se cere o diploma, sau o dovada de absolvire sau de cunostinte in domeniu. Nici eu, si nici parintii mei nu avem asa ceva. Eu voi avea, evident, dar momentan sunt la liceu. Am alte diplome de succes la concursuri legate de informatica. Ar fi ele suficiente pentru asta? Sau ce alta metoda as putea aborda sa rezolv problema? Sunt capabil sa multumesc clientii, ma descurc in ce fac, dar totul e invatat pe cont propriu, de pe internet. Nu am o dovada stabila ca sunt capabil de asa ceva, si nici parintii mei nu au. Totusi, nu as rata ocazii si nu as refuza proiecte.

13 răspunsuri:
| a răspuns:

De la 16 ani te poti angaja legal la o firma de IT si ai putea lucra de acasa.

| explică (pentru Ioandelasal):

Nu incerc sa ma angajez, incerc sa-mi ofer serviciile singur.

| a răspuns:

Nu ti se cere nimic. Faceti frumos un SRL, baga la coduri CAEN servicii IT, crearea si distribuirea de programe informatice, samd, si facturezi pe firma respectiva. Bine, nu tu, taica-tu/maica-ta, cineva. P.S. Cam despre ce proiecte si sume discutam aici? Ai putea incasa in PayPal de exemplu si nu o sa se ia nimeni de tine atita vreme cit faci un ban de buzunar, si daca ii tii deoparte, numai bine la 18 ani o sa ai cu ce sa pui pe picioare firma (cu maxim 1500 EUR rezolvi toata panarama cu actele si alte alea).

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Ideea e ca asa pe 100 de euro am mai facut mici proiecte, dar am primit acum ceva din care as scoata approx 3-4 sute de euro/lunar. De aceea am inceput sa ma interesez de norme legale.

| a răspuns (pentru RobertFedus22):

La 3-400 stai chill, incaseaza in PayPal si la 18 ani fa frumos SRL.

| a răspuns:

Părinții tăi pot sa înființeze un Srl cu cod caen în domeniul it ului, însă tu vei fi doar un angajat(tinand cont ca nu poti fi director fiind minor, dar te poti angaja de la 16 ani).
Poti sa oferi serviciile si sa primesti bani. Totusi, ai obligația de a plati un contabil/firma de contabilitate pentru a tine evidenta contabila in firma.
Succes!

| a răspuns:

Esti sigur ca poti sa faci un proiect/produs BINE? Ideea e ca la cate tehnici de programare, tehnologii, limbaje de programare exista ma indoiesc ca poti duce la varsta aia un proiect singur. Ia spune mataluta ce limbaje/tehnologii utilizezi si ce tip de proiecte vrei sa faci?

| explică (pentru danutzu96):

Web development. ReactJS pe front-end, Node.js cu Express si MongoDB pe back-end. Proiecte? Orice vine, insa nu magazine online, sau de o complexitate extrem de ridicata.

| a răspuns:

Fa-ti un srl pe numele unui parinte.Ai raspundere limitata si nu-ti cere nicio diploma.

| a răspuns:

Sa te plateasca in produse pe care le poti vinde apoi.
la varsta ta ai nevoie de o gramada...

| a răspuns:

Dar, cine spune că te v-a da la poliție, fă și tu câteva și în așa fel încât să nu te prindăwinking

| a răspuns:

Salut. As vrea tare mult sa vorbesc pe Instagram sau messenger cu tine, in privat. Te rog mult. Am niste intrebari care m-ar ajuta pentru ca si eu incerc sa învăț programare. As aprecia tare mult. Instagramul meu e: pane_cosmin. Te rog sa imi dai mesaj daca esti dispus sa ma ajuți cu niste răspunsuri