| Azraelrey a întrebat:

Buna ziua! Am fost chemat in instanta ca intervenient-reclamant, intr-un proces pentru daune rutiere. Firma de asigurari la care am fost asigurat, nu a platit daunele catre cealalta firma de asigurari. Eu sunt de vina pentru acel "accident" (tin sa mentionez ca masina este a firmei unde am lucrat), am incheiat o amiabila. Mi s-a communicat prin posta un formular, odata cu dovezile. Vreau sa stiu daca este obligatoriu sa raspund la acel formular si care este rolul meu in proces. Nu inteleg de ce sunt si eu solicitat. Sunt asigurat iar ei ar trebui sa restituie suma. Multumesc, anticipat!

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod normal, avand in vedere ca masina a fost a firmei la care erai angajat, aceasta firma ar trebui sa fie introdusa in proces.
Ar fi bine sa consulti un avocat, mai ales unul specializat pe asigurari si acesta te-ar putea sfatui cum sa completezi formularul si ce pozitie sa ai in proces, chiar daca nu te va reprezenta, desi ar fi bine sa-l angajezi si pentru reprezentare.

| Jassmina a răspuns:

Va trebuii sa completezi acel formular si sa mergi la proces cand esti chemat, tocmai pentru a intelege de ce nu vor sa plateasca si care este vina ta, de care te faci tu vinovat.
Tu este posibil sa nu fii asigurat, doar firma care a asigurat masina a facut o asigurarea fara sa acopere soferul sub 25 de ani sau anumite situatii.

| Azraelrey explică (pentru Jassmina):

Ideea e ca sunt ca si intervenient-reclamant (asa scrie pe foaie). Iar intamplarea s-a petrecut acum 9 luni de zile. Iar masina in perioada aia avea asigurare la City Insurence. Deci sa inteleg ca s-ar putea sa trebuiasca sa platesc eu, desi proprietarul mașini este fostul meu sef?

| Jassmina a răspuns (pentru Azraelrey):

Depinde de felul de asigurare, ca nu toti platesc o asigurare foarte scumpa care acopera totul, preferand sa plateasca mai putin, sperand ca nu se intampla un accident.

Uite un exemplu:
Poate ai auzit ca multi incepatori prefera sa cumpere asigurarea pe numele parintilor adulti sau a bunicilor, ca sa nu plateasca pentru varsta lor, care este sub 25 si care este aproape dubla.

Ei bine, daca asiguarrae platita de seful tau, a acoperit doar sumar o parte din puncte, atunci nu este acoperita integral si este platita din buzunar de cel care a facut accidentul.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

E o adevărată porcărie asta cu asigurările.
Am aflat si eu că de fapt asigurările le faci obligatoriu dar dacă lovesti o masină scumpă asigurarea acoperă doar o parte din pagubă.
Mai bine mergi la proces ca să nu ai probleme.

| BabaOarba a răspuns:

City Insurance sta sa intre in faliment. 45% din RCA-uri sunt la ei. Aceste procese vor deveni o "normalitate" in perioada urmatoare.

Cand se alege un asigurator ieftin, persoana trebuie sa fie constienta ca se asigura pe sine pentru a nu plati daune, nu ca scapa de responsabilitate. Daca asiguratorul nu plateste, cel ce a fost de vina in accident va plati, urmand sa isi recupereze el banii de la asigurator, mai tarziu, daca la randul lui incepe un proces. Insa in cazul City Insurance, neavand fonduri, ei nu vor mai plati asigurari, iar reasiguratorul care garanteaza plata sumelor va plati doar dupa declararea falimentului societatii. Un faliment se declara dupa un lung proces care dureaza minim 1, 5-2 ani.

Va trebui sa te prezinti la proces. Probabil va trebui sa platesti deoarece asiguratorul nu va plati. Cel mai bine consulti un avocat.