| Alberto0512 a întrebat:

Buna ziua! Am o intrebare, cum pot afla daca mostenesc de mostenire sunt unicul mostenitor al imobilului, mai exact in Craiova,am certificat de deces sunt unicul fiu cum, pot afla ce mostenesc si bancile unde are el conturile bancare sau ce sume au...

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand cauta prin hartiile defunctului, ar trebui sa aiba contract cu fiecare banca unde are conturi sau depozite.
In al doilea rand poti solicita notarului, cand te duci sa soliciti deschiderea procedurii succesorale, sa ceara unor banci (mai ales celor din localitatea ta, daca sunt, sau din localitati apropiate) relatii privind conturile defunctului si sumele existente.

Bula
| Bula a răspuns:

Mergi la un notar public si initiezi o procedura de SUCCESIUNE.
Notarul este indreptatit pentru a afla sursele de mostenit, inclusiv de la banci si alte evidente.

Atentie la termenul de 2 ani dupa data decesului!
In acest termen, Codul Fiscal te scuteste de taxele de timbru datorate Statului Roman, fiind necesara doar plata onorariului notarial.

| darrio2007 a răspuns:

Mergi la notar si deschide succesiunea. Buletinul este normal sa nu il ai, fiind decedat.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

In primul rind mama ta traieste? Tu esti unicul mostenitor dupa cine, după tatal tau? Al cui este certificatul de deces?

| Alberto0512 explică:

Persoana decedata este tatal meu, am certificatul de naștere, deces, dar nu am buletinul tatalui meu, nu stiu daca avea imobil daca avea conturile bancare, sunt in jur de 20 de ani de cand este decedat, eu sunt unicul mostenitor maicamea traieste dar nu era Maritata cu tatal meu, in perioada aceea, din vorbele lu maicamea, se stia ca are 2 proprietati dintre cale una dintre ele, exista o casa, plus 3 conturi bancare, pe care le avea, si erau bani in acele conturi dupa vanzarea apartamentului din Bucuresti.

| Yuoia a răspuns (pentru Alberto0512):

Parintii tai au trait impreuna pana a murit tatal? Ca daca nu, nu poti fi sigur ca nu a mai avut alti copii.
Buletinul s-a predat cand a decedat.

| Alberto0512 explică (pentru Yuoia):

Da erau mereu împreună

| Yuoia a răspuns (pentru Alberto0512):

Atunci mergi si deschide succesiunea pana nu dispare ceva. Fiindca daca o persoana nu are mostenitori, totul revine Statului. Si cum zici ca au trecut 20 de ani...
Eu iti doresc succes!