|

Buna ziua. Am si eu o intrebare...am fost prins conducand cu permisul suspendat. Treaba sta in felul urmator..am luat categoria c si am primit permisul nou prin posta. Detineam 2 permise, pentru ca cu primul nu am stiut ce sa fac. Am primit citatie sa ma duc sa predau permisul din cauza cumulului de puncte. M-am comformat citatiei si am predat permisul cu categoria c. La 1 saptamana stiind ca am dreptul de a conduce suspendat m-am urcat la volan si m-am deplasat 500 de metri pana la un magazin, timp in care am fost oprit de catre un echipaj. M-au pus sa prezint actele, am recunoscut ca am permisul suspendat, le-am dat si celalalt permis lor, nu am fost baut, am fost cooperant. Precizez ca sunt la prima infractiune, nu am mai avut probleme cu legea pana acum in nicio privinta. Intrebarea mea este.Ce as putea sa patesc in acest caz? Mi se poate suspenda definitiv permisul? Si daca in timpul urmaririi penale pot obtine vreo dovada pentru a conduce? Multumes anticipat.

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Se pare ca nu stii prea bine legislatia, de aceea ai facut prostia. Nu se suspenda permisul ci dreptul de a conduce, de aceea nu trebuia sa mai conduci, indiferent ca aveai si permisul vechi.
Daca n-ai avut dovada cu dreptul de a conduce fapta constituie infractiunea prevazuta de art.335, alin.(2) Cod penal, citez:
"ART.335.Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Daca esti condamnat penal, indiferent ca la inchisoare sau cu amenda permisul de conducere iti va fi anulat si vei putea obtine alt permis abia dupa 6 luni sau 1 an, dupa caz.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa se intampla cand te deplasezi de comoditate 500m cu masina!

Ce nu am inteles: cum ai primit noul permis, daca l-ai avut suspendat pe cel vechi?
Si daca l-ai avut suspendat, n-ai primit nici o adeverinta?

Vorbeste cu cei de la politie, eventual si cu un avocat specializat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asteapta scrisoare acasa sa vezi ce patesti in continuare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dosar penal si probabil cateva luni de închisoare cu suspendare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru suntserios):

Ma gandeam ca in timpul procesului as putea primii dovada cu drept de circulatie pana la finalizarea dosarului. Nu este posibil, nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dosar penal. Pai daca esti suspendat ce dovada sa mai primesti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează