| Andrei2482d a întrebat:

Bună ziua am și eu o problemă am cumpărat o mașină iar proprietarul m-a mințit ca mi dă fiscal ul este treabă de acum 2 ani acum de curând am uitat să plătesc o rovinieta la mașină și i-a venit amenda acasă, și i-am zis până nu mi dă fiscalul nu i plătesc nimic, ca el după aceasta să vină să mi ia numerele de pe mașină, am mesajele cu el când îi spuneam să facem act de vânzare cumpărare și el m-a tot amână și am și doi martori când am cumpărat mașina oare îi pot face plângere pentru înșelăciune? Vă rog ajutați mă.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In prezent nu mai trebuie certificat de atestare fiscala de la vanzator, acesta a fost inlocuit prin inregistrarea de catre cumparator a masinii la organul fiscal (compartimentul de impozite si taxe) de la primaria domiciliului.
In schimb, pentru inmatricularea pe tine, trebuie sa ai contractul de vanzare-cumparare.
Nu este inselaciune, asa ca n-are rost sa-i faci plangere penala. In schimb poti sa-l dai in judecata, pe cale civila, pentru a fi obligat sa incheie contractul de vanzare-cumparare.
Daca ti-a luat placutele cu numerele de circulatie poti sa-i faci plangere penala pentru furt.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu ai niciun contract de vânzare cumpărare cu el pe ce motiv să îl dai in judecată?

| siriusblack98 a răspuns:

Da, ii poti face plangere pentru inselaciune. Printeaza toate screen-shoturile ca dovezi si mergi la politie. De asemenea ce a facut el sa vina sa iti ia numerele de pe masina nu e legal.