| SmileBack a întrebat:



As dori, daca se poate, parerea unui jurist sau a unei persoane avizate intr-o problema cu care ma confrunt.
Sunt agricultor, persoana juridica (detin o plantatie cu mure) si as vrea sa stiu in ce conditii as putea vinde legal tot ce produc(gem, dulceata, vin, palinca)? Specific faptul ca tot ce produc, produc in stil artizanal(ca la tara) dar severitatea mea pentru igiena este maxima, dar cu toate acestea nu am o facilitate propriuzisa pentru productie si presupun ca in afara de micile targuri zonale nu prea am unde sa le vand fara sa fiu intrebat de vreo certificare. happy Fiind la inceput depind enorm de banii obtinuti din vanzarea produselor mele pentru ca trebuiesc facute investitii in continuare pentru a ajunge unde vreau sa ajung cu businessul.
V-as ruga sa ma scoateti din impas si daca mai puteti sa ma indrumati in directia corecta pentru a pune la punct o mini fabricuta pentru prelucrarea fructelor pe care le produc deoarece am ganduri mari si vreau sa abordez supermarketurile si ulterior si hipermarketurile. big grin

Va multumesc anticipat,

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cum sa procedezi depinde de ce vrei sa faci exact.
Daca este doar bo vanzare ocazionala atunci este destul sa ai autorizatie de producator, de la primaria de domiciliu.
Daca vrei o activitate cu caracter de continuitate dar nu foarte mare poti infiinta o intreprindere individuala sau una familiala.
Daca vrei o activitate cu caracter de continuitate si mai mare este bine sa infiintezi un SRL.
In ultimele 2 cazuri trebuie sa te adresezi Registrului Comertului din judetul tau, primul pas fiind rezervarea denumirii firmei si acolo vei primi toate informatiile necesare, inclusiv iti pot face actele pentru constituirea firmei.

| SmileBack explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc multe pentru raspuns. Trebuia sa precizez, si aici fac mea culpa, faptul ca am certificat de producator si deja am infiintat un SRL. Intrebarea mea era, ce trebuie sa fac in continuare, ca gemul pe care acum il fac la ceaun si fac de lemne si vinul cu teasc si depozitare in butoi de lemn sa poata sa ajunge pe rafturile Carrefour-ului, spre exemplu? Trebuie sa imi fac o hala cu linie de productie profesionala?(oricum asta vreau sa fac pe viitor) si apoi sa primesc aprobare de la sanepid&co? Mai pe scurt, de ce acte am nevoie pentru a vinde gemul si vinul in Carrefour?

Multumesc pentru timpul acordat.

| Salontanul a răspuns (pentru SmileBack):

Aici iti raspund eu: trebuie sa iei legatura cu cei de la magazin. Mergi la cel mai apropiat magazin din zona si daca nu vorbeste cu cei de la Bucuresti: http://bit.ly/2GwgY6J

| Ioandelasal a răspuns (pentru SmileBack):

Trebuie sa discuti cu magazine sau lanturi de magazine. Pentru asta trebuie sa ai un anumit nivel de productie si, bineinteles, trebuie autorizata de organele competente, respectiv ANSVSA si Ministerul Sanatatii.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Este un jurist pe aici. Se numeste Ioandelasal. Sa speram ca va vedea intrebarea ta! O sa-i trimit si eu un link cu rugamintea de a-ti raspunde.

| SmileBack explică (pentru Salontanul):

Iti multumesc mult pentru ajutor!

| Salontanul a răspuns (pentru SmileBack):

Cu placere!

| REMiXDJ a răspuns:

SmileBack, e interesant ce vrei tu sa faci insa nu uita ca esti intr-o tara de hoti, pungasi, derbedei si excroci care toti vor bani de pe munca ta asa ca sa nu faci prostia sa iti faci firma SRL ca esti mancat apoi de bani.Sa citesti cu atentie ce iti scriu fiindca la mine in zona multi fac asa si vand in supermarketuri.Deci mai intai trebuie sa vezi in supermarketuri la produse asemanatoare si de acelasi fel cu ale tale ce preturi sunt. Apoi cauta un prieten de al tau care are o firma deja infiintata si care functioneaza si e pe profil ca activitati legate de productie, servicii, alimentar, etc.Cauta pe cineva de incredere si puneti la cale jongleria ca sa nu platiti nici taxe, nici tva, nimic.Cauta un prieten care iti poate face si scrie la calculator pe coli autoadezive etichete pentru sticle si borcane.Capacele la borcane sa fie bine pesate si inchise si la sticle la fel dopurile.La sticle cauta sa cumperi si caciuli din acelea de hartie aluminizata aurie sau argintie care se pune peste dop = ca la sampanie. Apoi gandeste o macheta de eticheta color pentru sticla si pentru borcan asemanatoare cu celelate produse.Coli de hartie cu etichete autoadezive sunt la librarii sau la cei cu rechizite scolare, etc. Apoi cu prietenul tau cu firma ganditi-va ce model, desen sa puneti pe etichete, ce date, ce nume, etc. Faceti apoi pe o masa aranjata frumos niste poze la produsele voastre, sticle, borcane cu etickete, ambalate, sigilate si trimiteti o oferta la sediul central de la toate supermarketurile ce le cunoateti.Asteptati raspunsul lor si in acelasi timp personal puteti da o oferta de produse si directorului de supermarket zonal.Ai dai intr-o sacosa cate o mostra de fiecare si hartile cu oferta, preturile, etc. Apoi daca sunt interesati si v-a cheama sa semnati acte in ideea ca v-au acceptat, totul e ok, o sa trebuiasca sa le specificati un cont unde sa va vireze banii dupa vanzari si o sa stabiliti si ce cantitati le puteti livra, etc. conditii de un asa zis contrat.Asa se face.Restul e treaba ta cu prietenul tau de la firma cum va intelegeti pe afacerea asta.Si datile oleca in bot la cei de la finante taxe si impozite ca nu merita nimic sa faci legal sa platesti taxe in tara asta de derbedeo politici.Le faceti pe calculator la cei de la supermarketuri orice fel de hartie vor, toate la blat si fictive, cu serii de aiurea, etc.Vor certificat de producator, vezi cum arata unul original, scanati-l cu un scaner color si modificati datele.Altii profeseaza medici cu diplome false si voi nu puteti sa vindeti gem, dulceata, vin si palinca in tara asta.Ma umfla rasul.In tara asta cu cat esti mai smecher si bandit cu atat o duci mai bine.

| 1Dezaxat a răspuns:

Dpdv legal marfa, cat si prelucrarea ei pentru a ajunge la produsul finit trebuie sa respecte anumite criterii. Fix pentru ce vrei tu sa faci, nu ma idee ce anume iti trebuie, insa evident ca e vorba de o investitie. Legea spune clar, nu esti capabil sa justifici prelucrarea marfii prin certificare, nu ai cum sa vinzi.
Acum ca romanu' e inventiv, asta e alta discutie. Dar legal, nu ai cum.