|

Buna ziua, as dori sa stiu daca atunci cand vorbim de o proprietate (teren+casa) ce este mai important, actul de proprietar sau cadastrul (cartea funciara)? Ipotetic vorbind, daca in act de proprietate scrie ca cineva detine 300 metri patrati iar in cartea funciara sunt inscrisi 350 metri patrati, care este mai "presus" de cealalta? Va multumesc!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cea mai importanta este realitatea din teren, atat actul de proprietate, cat si inscrierea din Cartea funciara trebuie sa coincida cu realitatea. Daca nu coincide atunci trebuie rectificata inscrierea din Cartea funciara.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Mai presus de cealalnta nu este nici una, ceva este gresit, asa ca trebuie corectata greseala, altfel nu o sa te lase sa vinzi.
Referitor la actu de proprietate, ambele fac parte din acelasi act, adica cadastru face parte din actul de proprietate.
Deci cineva a gresit ori in cadastru ori in actu ce spui.Ambele trebuie sa arate acelasi lucru, in caz contrar actele trebuiesc refacute.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nici, nici. Trebuie sa existe o coreatie intre cele doua. Rezolva asta inainte de orice actiune (succsiune, vanzare, donatie, etc)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La mine a fost situatia invers, adica la masuratoare au fost mai putini metri patrati decat in actul de propietate (vanzare-cumparare). Pe acea diferenta s-a facut un drum de care ma folosesc si eu asa ca..Eu cred ca ar trebuie cautati si cei 50 de m.p. pentru ca, in mod normal, s-au platit darile pentru acea diferenta in baza unui act- daca nu se gaseste trebuie facuta cerere la primarie pentru a afla situatia lor. Sigur, actul de propietate spune clar care este suprafata detinuta, nu cadastrul. Va dati seama ca acel rest poate fi al altcuiva fara sa stie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează