| bizo95 a întrebat:

Buna Ziua aseara l-am surpins pe vecinul me mai spre seara furand lucerna din gradina de la mine azi la fel l-am surpins in gradina in mijlocul lucernei se uita de unde am rupt noi ca sa poata rupe si el din ce stiu eu tine iepuri si de aceea fura lucerna sa o dea la iepuri ce pot sa fac daca l-am vazut eu cu ochi mei personal pot sa fac plangere la politie si ce sanctiune ar putea sa primeasca specific intre gradina vecinului din spatele casei noastre si noi nu exista gard l-au desfintat ei dar exista linia de hotar de mijloc intre proprietati

26 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Si de ce nu l-ai filmat/pozat sa ai si dovada?

| Liviu a răspuns:

Fa gard, si dacai l prinzi ii rupi picioarele! nu te lua dupa astialalti care zic ca " Domne cata a luat " Pai daca vine pe fiecare zi sa dea la iepuri sa mance, prindei si tu iepuri si fa o ciorba din ei.

| CookieDog a răspuns (pentru Liviu):

Suna perfect logic.
Nu-nteleg de ce unii tin cu hotul, adica ratiune unde esti?
Probabil asa tin unii la hotul asta cum tin la mai-marii corupti din guvern si ministere... zic si eu

| Liviu a răspuns (pentru CookieDog):

Lasa ma oameni in pace, efectiv il prinzi la tine in gradina ii rupi picioarele.ii spui cu frumosu, vezi ca imi fac gard, si daca te prind inauntru, nu ai nici o scuza si nici o scapare.Am zis ca suntem oameni, odata de 2 ori, dar nu se poate asa ceva.Macar de iti cerea frumos o mana de lucerna pentru iepuri.

| bizo95 explică (pentru Liviu):

Chestia este ca in fiecare zi cukege lucerna de pe proprietatea mea pentru iepuri lui anul trecut am avut pari de lem si tigla si tot a disparut cel ma sigur doar el a furat

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poți să filmezi cu telefonul mobil dintr-un unghi astfel ca să se vadă că e pe terenul vostru și apoi depune o plângere.
Dar va fi un caz greu pentru poliție, căci un hoț ca să fie pedepsit trebuie să fie prins asupra fatpului sau cu obiectul furat la el.
Astfel, primul lucru pe care poți să îl faci este să provoci pe teren neutru o atenționare către vecinul. să vezi rezultatul.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Si ce te opreste sa iti faci tu gard? Pune ciinele pe jeg, eventual ciomageste-l. Asta presupunind ca ai discutat cu el omeneste si i-ai propus sa ii dai lucerna contra altceva, gen cartofi sau ce o avea el.
@ianis1984: Daca eu dau buzna la tine in casa, vin cu un bidon si il umplu de apa de la tine de la robinet, sa nu fii suparat si nervos. Doar la tatz ne e sete si un bidon de apa costa doar vreo citiva bani. Tu citesti ce timpenii debitezi? Jegul ala a intrat pe proprietatea lui. A cules ce mama draq a cules, nu conteaza, A INTRAT PE TERENUL LUI. Nu si-a cerut voia de nici o culoare.

| ianis1984 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cred ca intr o grădină neimprejmuita nu va sta nimeni in ipostaze indecente în schimb în interiorul unui imobil cam te poti astepta la orice și nu cred ca ti ar pica bine sa vezi ceva când intri în casă la robinet să ei apă. făcusem doar o referire personală la faptul de a lua puțină lucerna pentru niște animalute(La dimensiunea lor le putem spune așa)...Nu cred ca e cazul de poliție, plângeri etc etc pentru niște smocuri de lucerna care de fapt în 2 saptamani crește la loc..Ar fi politicos între ei dacă ar rezolva problema și să nu mai facem noi risipa de timp în a ne da replici.o zi bună GabiDumitrescu.

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Wizard99):

Cind o sa te prind pe strada, iti iau si eu portofelul si fac browse prin el. Nu iti iau tot, doar 25%. Lasi de la tine? Bai, fie ca e un bob de orez sau un kil de aur, tot FURT se cheama. Tu esti dintre aia "i-a bagat doar virful, nu e viol" sau "avea fusta scurta, si-a cautat-o" nu?

Răspuns utilizator avertizat
| Ana7807820 a răspuns:

1.Ceea ce face omul asta e ilegal, deoarece lucerna este plantata si crescuta de tine.
2. Daca nici macar nu iti cere acordul, situatia pute si mai tare.
3. Discuta cu el deschis despre asta si daca te ignora si continua sa faca tampenia asta, cumpara-ti gard electric si caine de paza.

| DeniKun a răspuns:

Thug life for vecin

| ianis1984 a răspuns:

Parerea mea este să nu fii supărat și nervos. Doar a hrănit niște animale și nu în consum propriu. daca s ar gasi la magazine lucerna proaspătă cu siguranță ar fi cumpărat. Sa nu uiti ca tot ce răsare din pământ nu este al nostru. Noi suntem doar niște musafiri pe pământ...

| sadrian46 a răspuns (pentru ianis1984):

Tot ce răsare din pământ în pădure nu este al tău. Dar acea lucernă este din grădina omului, proprietatea lui, semănată de el, deci este a lui după lege. Așa că treaba cu musafirii nu se potrivește aici.

| Ale5184 a răspuns (pentru ianis1984):

Cat de profund. Din cauza voastra se duce tara pe rapa. Pasivitatea. Tot ce rasare din pământ, pe terenul nostru, pus de noi, e al nostru. Faci niste afirmatii total eronate. Da, a furat pentru a hrani animalele, dar daca nu poti sa ai grija de ele, nu le mai tine. Asta e ca aia " mi-a furat copilul ca era bine crescut si curat. Daca s-ar gasi la magazin un asemenea copil, nu l-ar furat pe al meu." Mergeti frate la politie. Nu mai inchideti ochii la orice. Dupa, tot voi va mirați de ce auziti pe la televizor.

Răspuns utilizator avertizat
| ianis1984 a răspuns (pentru Wizard99):

Wizard99 foarte bine punctat.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Wizard99):

Cine astăzi fura un ou, mâine fura un bou. Este vorba de caracterul acestui om! Poftește ceea ce nu e a lui si când crede ca nu il vede nimeni se duce la furat.
Daca si hotul are gradina de ce nu-si pune si lucerna in ea ca sa aibă pentru animale? Iar daca nu are gradina pe seama vecinilor își tine animale la casa? Vedeți, aceștia sunt declarați in statistici ca fiind creștini.Si chiar se cred! Pentru ca așa li se adresează preotul : iubiți creștini! Iar ei se chiar cred.
Si eu am creștini din aceștia in vecini,nu lucreaza, nici macar gradina de acasă,fumează,beau toată familia,sot, sotie,copii, si trăiesc din furat. De la mine fura tot ce găsește,lemne pe care le cumpăr pe bani, cereale, legume, zarzavaturi si daca l-am rugat sa nu ma mai fure am primit bătaie. Am depus plângere la Politie si am rămas si fara bunuri si cu bătaia. Justiția l-a aparat in schimbul prețului unui cal. Avea bietul hot un cal cu care fura mai ales lemne din pădure si le vindea sub ochii sefului de post si daca i-am zis, seful de post a replicat: nu are din ce trai si are familie si doi copii.
Dar in Biblie scrie ca : "Cine nu vrea sa lucreze nici sa nu mănânce."

| bizo95 explică (pentru Wizard99):

Am 2 persoane martori care au vazut cand au furat tigle si pari si mi-au spus dupa acea eu l-am vazut deja de doua ori furand lucerna chestia e ca fura nu cere si are iepuri multi nu sunt doar cativa si eu am iepuri dar eu daca nu am ceva nu merg sa fur au si ei gradina au avut si ei lucerna lucreaza gradina femeia comanda sotul(hotul) executa in casa acea sefa e femeia nu barbatul el e doar sluga face orce i zice nevasta lui e venit in Oletina in zona noastra e strain asa ca nu ma mir ca fura inainte sa vina el nu fura nimeni nimic desi sunt tigani la noi care fura mie nu mi-au intrat niciodata si am caine de paza in curte de rasa Doberman dar nu are el acces la gradina din spate find-ca nu am gard ca era dar la desfintat hotul de vecin ca sa poata fura mai bine o sa i-mi fac o sa pun si 2 caini de paza amstaff si Rottweiler si dupa acea daca o sa mai vina cineva la furat o sa iau masuri daca organele abiltate nu vor lua nici o masura legala o sa i-mi fac singur dreptate! in Romania anului 2019 din pacate Politia nu prea isi mai face treaba va dau un exemplu cazul din Caracal unde politia colabora cu interlopi din oras ca sa il gaseasca pe Gheorghe Dinca

| Ale5184 a răspuns (pentru Wizard99):

Daca ai vazut ce a scris, nu e la prima abatere. Tara merge extrem de prost pentru ca nimeni nu sesizeaza nimic. Daca are loc un viol "de ce da merg la poliției, e rusinos si nu rezolva nimic". " mi-a furat un castravete, de ce sa merg, e doar un casteavete". Pasivitatea incurajeaza ilegalitatile. Cum a mai zis cineva, cine azi fura un ou, maine fura un bou. Lumea nu face nimic. Se complace in situatie si se gandesc ca " eh..ma mai complic atat". Din cauza asta suntem o țară de corupti. Noi, fiecare, incurajam hotia. Crezi ca daca se sesizau toate ilegalitatile, mai indraznea cineva sa fure paduri, sa faca evaziune? Nu se mai avantau atatia. Acum te fura si vanzatoarea la magazin ca "deh..ptr 10 lei". Uite rezultatul. Uite unde s-a ajuns.

| minrest a răspuns (pentru ianis1984):

Daca creste iepuri, pentru consum propriu si pentru vanzare, cu lucerna furata, o fura de dragul unor animale, sau pentru consum propriu? Sa nu fi suparat sau nervos, dar din dorinta de a lua apararea hotilor, ai ajuns sa sustii aberatii. Ce rasrea din terenul propriu, prin munca, este al tau. Ce se intampla cu animalele pagubasului, pentru care a cultivat lucerna? Ele ce vor manca?

| Panamax a răspuns (pentru Wizard99):

Bai cacanar retardat de ce mortii ma tii nu -ti vezi de treaba ta?

| MayaPolins a răspuns:

Discuti cu el... sa si puna lucerna lui =) daca are nevoie